maanantai 31. tammikuuta 2011

Reissu syötteelle


Aamulla 29.päivä klo 8:10 lähti bussi Oulun linja-autoasemalta isolle syötteelle, eikä fiilikset vieläkään olleet kohonneet. (Myöhemmin kipeäksi luulemani maha osoittautuikin vain ryöppääksi perhosia.) Pilvi, mie ja Milla noustiin asemalta kyytiin, mutta lopun porukan (11 kpl) oli tarkoitus hypätä Kiimingistä kyytiin. Kuitenkin kävi niin onnettomasti, että he nousivatkin toiseen tyhjempään bussiin, joten matkustimme meno matkan erillämme.
Kun SKIbussi kurvasi syötteen eteen, fiilikset alko vähän nousta (ei ne ollu kuitenkaan huipussaan) ja heti linkusta päästyämme hilipasimme noutamaan liput. Joukossamme oli 3 juuri-aloittanutta-kops-lumilautailijaa. Joten porukka hajautui aika moneks haaraks. Ekan laskuun piti tulla kaikki mukaan, jotta saataisiin kakki kuvaan (ajattelin otta kameran VAIN yhden kerran rinteeseen mukaan), mutta aloittelijamme eivät rohjenneet alottaa eturinteestä, vaan painuivat perherinteille. 
Rinteet oli hyvässä kunnossa, ottaen huomioon, että yöllä oli satanu (ja sato koko ajan lisää) lunta. Iltaa myöten lumentulo lisääntyi yhä ja oli melkein mahdotonta nähdä eteenpäin. Mettäreittejä ois ollu ihan huisin kivaa mennä, mutta huomasin, että normi rinteessäki alko oleen jo tarpeeksi haasteita päästä pystyyn, jos kaatu. Testasin mennä pikkusen matkaa mettäreittiä, mutta vihdoin sieltä päästessäni huomasin, että lautani oli TODELLA lumiLAUTA ! Nimittäin lauta, jonka päällä on aimo röykkiö lunta. (On muuten hyvin ärsyttävää yrittää päästä metässä pystyyn, ku käet uppuaa syvälle lummeen, koitahan sitten päästä ylös?)
Viimesillä laskuilla huomas myös tuulen voimistuneen, sillä alas laskettaessa kasvoja nipisteli kuin olisi teräviä piikkejä heitelty naamaan. Linkun piti tulla hakemaan meitä 16:15 ja lähtemään liikkeille 16:35, mutta bussia ei näkynyt vielä 16:41:kään. Kun vihdoin yksi busseista saapui paikalle, saatiin kuulla, että eräs busseista oli ajanut lumipenkkkaan. Bussissa saatiin sitte kuulla Hannua ja Kerttua STADINslangilla, naurua sekä hullunkurisia höpötyksiä. (Mitäköhän lie kaikki ajatelleet?) Mutta täytyy sanoa, että kyllä yöllä uni maittoi.
 Aamulla oli aika tuskaa herätä ylös, ku reissu tuntu JOKA paikassa ! :D Urheilija ei tervettä päivää nää :D Sunnuntai meni aikalailla löhöillessä, ja jotenkin aika niin vierähti, että lähdimme Pilvin kanssa liian myöhään asemalle ja Pilvi myöhästyi ikävästi parilla minuutilla junasta. (EI-tekevälle sattuu, vai miten se meni?) Saimme kuitenkin idean ottaa Salmelat käyttöön ja menimme odotus ajaksi Sallan ja Raitan kämpälle källäileen: "Voitaiskohan me Pilvin kans tulla käymään siellä kylässä, ku Pilvi myöhästy junasta, ja meijän pitää ootella, siihen asti, ku bussi lähtee asemalta"
No Pilvi pääsi onnellisesti bussin kyytiin, ja hyvästelin haikeana rakkaan ystäväni, mutta onnellisena pikaisen jälleennäkemisen toivossa (Pilvi tulee maybe Ouluun harjotelemaan). Meni taas yö ja tuli aamu, jolloin herääminen tuntui LIIAN vaikealta, mutta ajatus lukion viimeisestä MAANANTAISTA nostivat minut sitten vihdoin ylös.
Päivä oli ihan kiva (opastuksia preleihin ja YO-kokeisiin). Olin saanut pestin ottaa meijän luokkakuvan (kai johonki ABIvideoon?), joten raahasin myös kultani kouluun.

13 DAYS lukiota jäljellä !!

Ps. Huomenna ois äikän preli, ja oon koko ajan värkänny koneella kuvien kanssa (?) JA EDELLEEN kaikille huomioksi, KLIKATKAA ihmeessä kuvia, niin näätte ne isompina/KORKEA laatuisimpana !! Minua hyvin paljon ärsyttää, että nuo kuvat näyttää niin rakeisilta, mutta ei sillon kun KLIKKAAT !

keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Kolme vuotta oltiin vaan ja hengailtiin..

Tänään siis oli se ABI-kampapäivä. Eipäs tuokaan päivä menny ihan kommelluksitta. Ensimmäinen tunti meni ihan huipusti, ottaen huomioon, että en oo vielä ainuallakaan kerralla (tällä kurssilla) tehtyä tunnilla tuota harjotus tekstitaidon koetta, mutta tänään SAIN ! Olin niin YLPEÄ itsestäni ! Se kaiken lisäksi meni mielestäni hyvin. No toisella tunnilla oli siis hypäri, joten kulutin aikaani raapustamalla ruotsin ainetta. No kolmas tunti lähesty ja lähesty, no sitte mie päätin lähtä luokkaan ja tsekkasin, et heii ovi on kiinni ja katsahin kelloa. Se näytti 11:20 (tunti alkaa 11:15) ja näin myöhästyin tyylikkäästi PRELI kuuntelusta (opettaja sano viime tunnilla, että jos ovi on jo kiinni, niin sinne ei enää saa tulla).. Pikkusenko meinas ärsyttää ! Se on sitte nolla pistettä kuuntelusta.. Hoh. No sitte seki tunti meni (raapustellessa) kirjoitellessa ruotsin ainetta, joka ei meinannu kasvaa ku parilla hassulla lauseella.
ABI-kamman paljastus meni odotuksia paremmin, koska siitä saadut palautteet oli hyvät ! Koska luulin nimittäin, että se on liian tylsä jollain lailla. He.

1. laulun (hengaillaan) sanat:
A: Kahdeksan ja kuustoista, ois aika juosta tunnille, mut siitä viis.
Jos luokka yks, ja myöhästyt, Hissan toive älä koputa pliis.
Ketosäe (B): Kahviossa ollaan vaan ja hengaillaan, ei mennä matikkaan.
Kellarissa soitellaan ja svengaillaan, kun ruokaa odotetaan.
C: Se kympin poika mun kirjat vei,
sill' opin tarve, mulla ei.
Muistiinpanot ilmaankin voi kirjoittaa.
A: Puoli yks ja kello käy, taas ruokajono paisuu vaan, ei safkaa näy.
Tunnin kaks, oon kitunut, mielessä minutteja laskenut.
Kertosäe (B)
C: Ryhmäkitaraan lähdetään,
kesken tunnin me häivytään,
koulun tärkein aine mua odottaa.
A: Loppu on jo lähellä, mutta teillä tuskan hetket vasta edessä.
Opolta, saatte ohjeita, ei ruotsin kursseja puolittaa saa.
B2: Kolme vuotta oltiin vaan ja hengailtiin, ei menty matikkaan.
Kellarissa soiteltiin ja svengailtiin, lakista haaveiltiin.
3 x MODULAATIO
2. laulun (Sininen on taivas) sanat:
1. Kun madetoja taakse jää,
mietteitä on täynnä pää.
Mitä siitä kertoisin,
pyrkijöille vastaisin?
Kertoisinko jonotuksen,
laput eessä vessojen,
vai sen kaiken hauskuuden,
tapahtumarikkauden ?
Kertosäe:
Punanen on Asta,
punaset on vaatteensa sen.
Kiireinen on Jossu,
nahkahousut pingottaen.
Tårta på tårta,
Aralta opimme sen.
Pätevä on Hissa,
kingi tuo kolmoskerroksen.
2. Kylmä on rakkennus tää,
täällä tuntu viima, jää,
mut yhteishenki lämmittää,
ei täällä tarvi jännittää.
Ipa meille MAOL:ia loi,
kirjoituksiin toivoa toi.
Peksi lähti Tansaniaan,
häntä jäämme kaipaamaan.
Kertosäe:
Alanne ei muista,
nimet uudet kaikille on.
Väre kertoo luista,
muistiinpano loppumaton.
Päivike muistuttaa,
nuoret ovat aivosi sun..
Kaikki opet muutkin,
ovat nyt mielessäni mun.

Mutta nyt pitää lähtä ihan oikeesti kouluHOMMIIN !!
Ps. Pahoittelen videoiden puuttumista. Minä todella yritin ladata niitä tänne, ne ovat kai liian isoja.. Olis kiva, jos joku vois antaa vinkkiä, millä mie saisin ne vähän vähemmän SUURIKSI, ja mistä löytäis semmosen ohojelman, millä sitä tehdä ? Olisin hyvin kiitollinen vinkeistä !

PPS. Enää 16 PÄIVÄÄ jälellä LUKIOta !!

PPPSSS. Niitä kommenttejaki SAAA kirjottaa !!

tiistai 25. tammikuuta 2011

Joskus sitten tökkii..

Sunnuntaina tuli todettua, että ei KOSKAAN pitäsisi tehdä mitään väsyneenä.. Torniosta myöhään tullessamme Sveisissä asustava siskoni pyysi käymään meitä Skypessä. Noh, siinä sitten rupateltiin ja alettiin varaamaan mulle matkaa sinne Sveitsiin. No ensinnäkin luet saksankielistä sivustoa ja toiseksi VÄSYNEENÄ - voit hyvin kuvitella, miten raastavaa se voi olla.
Kun varauksen päätyttyä ja pankkikortin tunnuksen sun muut systeemit laitettua rupesimme tarkistamaan tietoja: "Lähtö 14.4. ja 21.4. --" "MITÄÄÄÄÄH !! Sehän piti olla 28. päivä!!!!" SEPÄ SE sanoi mummo keskellä peruuttamatonta ruuhkaa ? No ei kun näpit viuhumaan kirjottelemaan voisiko-vaihtaa-lähtöpäivää-viestiä.. Onneksi siskoni hoiti sen puolen ja jätti meille puolestaan kauhistelun ja voivottelun..
Voitte kuvitella, että ei kovin paljon ollu unihaluja sen jälkeen, mitä oli tapahtunut. No eilen (Ma) sitten tuli viesti, että asian voi selvittää tilaamalla uuden lennon, sillä he olivat peruneet edellisen varauksen ja laittamaan heille viestiä uudesta varauksesta. Illalla siis tilasimme uudet lennot ja pääsin testaamaan kykyjäni kirjottaa saksaksi TEITITTELEMÄLLÄ .. Hyvinhän se luonnistui. JA heti tänään tuli viesti, että asia on tällä selvä. Mulla meinaa silti olla aika paljon perhosia vattassa (mun tuurilla tässä voi tapahtua vielä vaikka mitä!).
Meidän koti on nyt siis valkoinen ! Tervetuloa lumen peittämään kotiimme ! :D
Mitenkä voisi kuvailla tätä ABI:n kauheaa sekamelskaa sekä pään sisä-, että ulkopuolella. Ensinnäkin mun pää on täynnä kirjotuksia (miten JAKSAN lukea yms..), sekä ABI että ABI-kampabiisien sanoja (,joita ollan nyt kaks päivää putkeen laulettu) ja tekemättömiä koulutöitä. Toiseksi mun pitäs ens viikolla jo muuttaa, enkä oo vieläkään (enkä tiiä millon) alottanu pakkaamaan tavaroita laatikoihin. Viikonloppuna ois muutenki tarkotus lähtä laskettelemaan, joten lauantaina ei mitenkää oo mahkuja pakata, joten jäljelle lähinnä jää perjantai, sunnuntai ja maanantai. Ei kovin paljoa (ei kyllä sen puoleen tavaroitakaan).
Huomenna on siis luvassa ABI-kamman paljastus, josta ois huomenna tarkoitus tehä postaus kera sekä parin videon että laulujen sanojen, mut saa nähä miten se onnistuu :) Joten huomiseen (toivottavasti) :)

torstai 20. tammikuuta 2011

Mistä näitä paperitöitä oikeen sateelee ?

Olen siis viimeset kaks päivää täytelly kaikenmoisia hakemuksia ja papereita, joten ei ole ollut paljon aikaa muuhun. Huh. Jos nyt sais lähetettyä kaikki ja menis JOPA perille ! :D

Demonstroin eilen mun penkkariasun, tein kaikki jutskat valmiiksi, joten tässä jännityksellä odotellaan, millon sais laittaa ne päälle ! :D On muuten hyvin kiva keksiä rekvisiittaa ;)

Mitähän muuta mie tein eilen. Ainiin, sain vihdoin tehtyä KUNNOLLA saksan YO-vihkoa ! Huippu tunne. (Aineeet on kyllä vasta suunnittelutasolla.) Sitten mie lähetin ABI-videosta vastaavalle tyypille minun lapsuuden ja nykykuvat. Hmm. Oli yllättävän vaikea päättää laittasko jonku ihan HÖLÖMÖN kuvan, vai pistäskö jotain normisettiä. Päädyin kuitenkin huumoriin (toivottavasti se ei ole sitä liikaakin). :D

Mutta heippa tältä erää, koska huomenna muutan kaupunkiin. :D No vitsi vitsi. Tuota nun-nan-nin-n-na-a firman piikkiin laitetaan tääki! (Kattokaa PUTOUS) Viikonloppuna Tornioon, joten vi ses i Torneå ! :D

maanantai 17. tammikuuta 2011

Totuuksia suklaasta

Suklaa auttaa sydänsuruihin, sehän on todettu monen monta kertaa käytännössä, mutta onko sitä koskaan todistettu tutkimusten varjolla. 
Noo satuimpa tänään bongaamaan tietokoneluokasta lappusen, jossa sanottiin näin: Suklaa sisältää fenyylietyyliamiinia, samaa kemikaalia, jota aivosi tuottaa kun rakastut.
On siis tieteellisesti todistettu, että suklaa auttaa sydänsuruihin. Mutta entäs ne, joilla ei ole niitä ? Vastaus on päivän selvä: He rakastavat SUKLAATA !
Tänään on ollut kuvaamis-idea-rikas-päivä, jona oon vain yrittäny keksiä miten saisi hienoja kuvia. Tekis mieli lähtä ulos kuvailemaan, nyt kun on ideoita, mutta tuola on niin pimeää, ettei se taida tällä hetkellä onnistua.
(Klikkaa kuvasta, niin saat näkymään sen suurempana/parempana)
Mutta heippavain seuraavaan kertaan !
Eräs otos hullun hupaisasta viikonlopusta.

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Removals and changes

Yeah FIRST, I changed my blog's appearance, which has been under consideration for a long time. Mie pahoittelen, että tuo ylätunniste on noin epätarkka, mutta sen kans oli hienoisia ongelmia, joten se on nyt ton näkönen ku on. I'm going to change it soon as possible, but I have to come up with a better way to do that.
 
And SECONDLY, mie tein torstaina VUOKRASOPIMUKSEN ! :D Muutan siis helmikuun alusta takaisin Ouluun ! Mutta valitettavasti, minä en käy sillon enää koulussa, because I have only TWO WEEKS lukiota jälellä ! Unbelievable ! Vieläkö jaksais tehä hommat kunnialla loppuun saakka nii kaikki ois hyvin ! All's well that ends well
A-levels onki sitte se viimenen rutistus ! HUH ! Pitäs tehä joitain lukusuunnitelmia, että millon lukee mitäki ja mihin aikaan herää. "Ihan oikeestikko äiti ?" :D En tiiä, ei kovin paljo huvittais (luku)LOMALLA laittaa kelloa soimaan, TÄH ? Mutta kai sitä jonkulainen suunnitelma pitää skriivata. Sillä onhan tällä kaikella päämääräkin (in english: aim) : Easter time I travel for two weeks to my sister in Switzerland!

I'm going snowboarding in the Alps, wandering, having adventures and so on ! Wuhhuu ! It'll be REALLY fun ! 
Se meijän laskettelureissu tänä viikonloppuna ei oikein onnistunut, sillä foreca näytti uhkaavasti 30 astetta pakkasta, joten tais jäähä sekin vain haaveeksi. Kävin viikonloppuna jälleen uimassa ystävieni Soifan ja Päikin kans ! <3 Hullun hauskaa oli. Siellä oli myös hauska miesvalvoja, joka tuli kysymään mistä olin ostanu sen monoräpylän ja kaikkee yhtä huvittavaa. :) Hauska veikko (Funny guy) ! :D
Mun piti tosiaan tänä viikonloppuna tehä noi kaks saksan ainetta, mutta ne EDELLEEN are UNdone. Jos sitä tänä iltana sais vielä tehtyä something ? (No, I don't think so.)

tiistai 11. tammikuuta 2011

Kolminkertainen kummitus

Hassua, miten oli vaikea olla kirjottamatta tulevan kummilapseni kastekorttiin "<3: Aune-Kerttu -kummitus". Olisi ollut kiva laittaa jotain huumoriakin, mutta päädyin perinteiseen (mutta tylsään) kummitätiin.

Sain siis sunnuntaina kolmannen kummilapsen, joka on sekin tyttö. Harmikseni Aurooraksi nimeämäni söpöläinen nimettiinkin Sara Oliviaksi (,joka mielestäni on sentään yhtä kaunis).
Saran ristiäisissä oli käytössä jo isoveljensä ristiäisistä tuttu kristallimalja.
Ostin söpöläiselle samanlaisen enkelin kuin kummitädillänsä. Hän oli ostanut rihkamakaupasta Turkissa käydessään. 
Enkeli oli kylläkin pienempi ja oikeata hopeaa. Ostoksilla vaihtoehtoja oli paljon, mutta loppujen lopuksi päätös oli helppo, sillä juuri tuo nimenomainen enkelikoru sävähti silmään/sydämeen. Koruissa oleva enkeli on JUURI (eikä vain melkein) saman muotoinen ! Minusta oli ihanaa ostaa jotain, joka yhdistää meitä kumpaakin.
Sara sai myös tosi söpön sormuksen "Kattokaapas, nyt se tyttö otti ja meni jo kihloihin!"
 "Aika pitkä tästä tytöstä vissiin sitten tulee" (Jos tuo pitää paikkaansa, ei se siinä asiassa taija tulla kummitätiinsä?)
Koulu alkoi. PLÄÄH ! : | Voin kyllä sanoa, että eilinen päivä oli suorastaan miellyttävä, mutta toista tämä päivä. Eka päivä, kun todella pelkään lakkini puolesta. Vaikka osaan saksaa käytännössä (puhua jotain småtalkia ja YMMÄRTÄÄ, mitä toinen puhuu), on HYVIN vaikeaa pärjätä YO:issa ! Aineet menevät PALJON paremmin kuin englannissa, mutta kuuntelut sekä kirjallinen osuus, ei oikein luonnistu ! Jostain kumman syystä mie aina valitten sen väärän vaihtoehdon? Tuo lukion saksa on TOSI vaikeaa. Hullun vaikeita rakenteita ja sanastoa. huh. Jotenki pitäs yrittää päästä senki YO läpi, sillä mie ÄÄLIÖ laitoin sen (enkä englantia) pakolliseksi, joten näin se vaarantaa koko LAKIN ! 
Jos haluutte testata kaikua, niin tervetuloa tänne meijän punaseen tupaan, sillä eilen täällä alotettiin remppa ja kaiku on USKOMATON. Pelottava aamulla yrittää hipsiä siellä, ku kaikki äänet kuuluu kaksinkertaisina. Joku harja tippuu lattialle, "OI sori!" ja korvissa pauhaa, "OO HILIJAA harja siinä!!" "Eikä sunkaa tarvi tippua mun käestä!"

Ens viikolla SKIbussilla LASKEMAAN ! WUHHUU ! :D Paikka, jonne mennään, ei ole vielä päätetty, sillä ihmisten keskinäisiä kiistoja ei ole vielä selvitetty "Ukkohallaan meneminen tulee PUOLET halvemmaksi." "Ukkohalla on HUONOpaikka!!" "Isosyöte on PALJON parempi ja sielä on ENEMMÄN rinteitä." "Ukkohallassa on enemmän rinteitä AUKI." (mitähän vielä?)
Tällä hetkellä tarvitsisin TOSI ystävää, joka vois tehä mun saksan aineen. Nyt on eka kerta millon oikeesti mun henkinen sekä fyysinen POWERI ei yksinkertaisesti riitä !

tiistai 4. tammikuuta 2011

NYT se löytyi..

siis se minun juttuni ! Keksin vihdoin urheilemistavan, josta OIKEESTI nautin ! Nimittäin uiminen monoräpylällä (saksaksi monoflosse), jonka sain Sveitsissä asuvalta siskoltani joululahjaksi.
 Uskomattoman hyvä fiilis ! Aluksi uiminen sujui mainiosti, eikä tuntunu missään, mutta kun otin räpylän pois jalastani, huomasin oikeassa jalassani ammottavan rakkulahaavan.. Auts ! Aiheuttajana olivat irralliset ja kovat läpyskät, jotka tukevat jalkaa.
 Ajattelin parhaaksi olla käyttämättä niitä, mutta pian huomasin, että on mahdotonta päästä lujaa tai yleensäkään uida sillä ilman niitä. höh. meinasin vähän masentua, mutta kun huomasin, että eteenpäinpääsemiseni riippui vain niistä läpyköistä ajattelin: "Kauneudestahan pitää kärsiä" (pikemminkin kyllä nauttimisesta), joten päädyin ajatukseen, että minun on pakko kärsiä räpylän aiheuttamasta tuskasta, ja pärskiä menemään ! Loppujen lopuksi, niitä läpysköitä ei vissiin ees piä käyttää, sillä siskoni sanoi itse heittäneensä ne kuikkaan, joten eiköhän tuota ilmankin pärjää !
Uimahallissa tapasin yllätävän moneen tuttuun. Ystäväni Suvi oli ajatellut pyytääkin minua uimaan, mutta tapasimme ilman, että olin edes tiennyt hänen uimaan menostaan ! Mennessäni lopuksi saunaan tapasin myös pari tuttua ja yhen Marian, jotka olivat juuri tulleet uimaan. Minulla on siis jotenkin myös suhteellisen sosiaalinen olo, verrattaessa siihen, että olin lähtenyt yksin uimaan..
 Altaassa ollessani Suvi ja sen vanha luokkakaveri tulivat suihkuilta ja kertoivat, että joku miessiivoja, oli kuljeskellut suihkuilla ja vilkuillu salaa nakuja naisia. YVÄK ! Nyt kun ajattelin käydä vähän useamminkin kuin kerran viikossa uimassa aijon pitää huolen etten olisi ilman rihkan kiertämää hetkellä jolloin miessiivojan tarkkailevat silmät pälyilevät läpi suihkujen.. Sain kiittää onneani, että olin jo altaassa ! :D
Loppujen lopuksi meinasin hukattaa ajantajuni ja muistaessani, että siskoni varmaan kaivaten mua ulkona odotteli säntäsin altaasta suihkuun. Käydessäni pikaisesti saunassa, tuli mulla pakottava tarve laulaa, joten kun sauna oli tyhjä puhkesin lauluun "Minun ystäväni on kuin villasukka, joka talvella lämmittää.." ja ajattelin ystäviäni, erityisesti Pilviä ja koppakuoriais Sofiaa.
Puin pikaisesti päälleni ja kiiruhdin autoon. Autoon istahtaessani muistin, että uimapukuni oli jäänyt suihkuun ja koikkelehdin hakemaan sen. :D Ulkona märistä hiuksistani tulivat jääpuikot ! :D Annan siis idean Pilville piirtää juoksevan Aune-Kertun, jonka hiukset sojottavat suorina takana. :)
Olo on niin energinen ja hyvinvoiva, joten ajattelin ostaa raksilasta 10-kerran lipun ! Aikaisemmin päivällä olimme syöneet tonnikalasalaattia ja minulle annos oli liian suuri, joten puolet jäi odottamaan jääkuappiin. Uinnin jälkeen salaatti maistuikin, ja olo on nyt kaksi kertaa niin hyvä kuin hetki sitten ! Minulle enne vieraat sanat: Terveellinen, urheilu ja siitä seuraava hyvä olo, ovat tänään osoittautuneet hyvinkin kannattaviksi. Urheilusta voi nauttia vain silloin, kun löytää oman tavan harrastaa sitä !

maanantai 3. tammikuuta 2011

Hyvää joulua sekä oikein inspiroivaa uutta vuotta 2011 !!

Haluan ensiksi osoittaa suuret pahoitteluni postauksen viivästymisestä, sillä halusin todella viettää koneettoman sekä bloggauksettoman joulun ja melkein onnistuinkin siinä !
Minulla oli todella raikas ja rauhoittava joulu, vaikkakin äkkikatsaukselta se näyttää aika hulinalta, sillä en todellakaan ole kerennyt rauhoittua kunnolla. Vasta tänään minulla oli todella aikaa bloggailuun ja hiljentymiseen.

Katastrofit alkoivat heti ensimmäisenä joulupäivänä, kun erään siskoni lapset tulivat hoitoon ja pelottelivat muut jouluvieraat koteihinsa oksennustaudin uhalla.. hmm. Mieli oli ankea/haikea: kaikki lähtivät pakoon tautia, jolloin joulupelaamiset jäivät.
Onneksemme eräs siskoistani rohkeni ottaa meidät kylään ja menimme koko sisarusporukka Haukiputaalle pelailemaan ja juttelemaan. Illasta kehkeytyi oikein leppoisa !
Olin varannut maanantaiksi parturiin ajan, joten jännitys alkoi tuntua mahassa jo sunnuntaina. Nyt tulisi vihdoin hiusteni karsimisen aika ! Päässäni oleva kuva oli aika selvä ja sen siirtäminen kampaajan silmiin hoitui helposti: Niistä tuli paremmat kun olisin osannut kuvitella. Hiuksistani tulivat todella pirteät !
On hyvin vaikeaa tottua uuteen lookkiin. Aamulla herätessäni kuvittelen olevani ihan siedettävän näköinen, mutta kun päädyn kurkistamaan peilistä näen karsean todellisuuden: päätäni koristaa läsähtäneet, pikemminkin tiskirätin näköiset hiukset. Minun täytyy siis tottua lösöpäivinäkin laittamaan hiukset heti aamusta kuntoon. Olen myös huomannut, että hiukseni kaipaavat entistä tiheämpää pesemistä.

Samana iltana hiusteni leikkuusta matkustelin siskoni luokse Hputaalle ja heti seuraavana iltana huomasin, etten ollut välttänyt mahatautia. Ja ei kun VALKOPIPPURIEN popsimiseen. (Ne muuten toimii, testatkaapa!)
Uusi vuosi tuotti päänvaivaa kyytien ja sairastelujen vuoksi ! Mutta lopulta meidän onnistui saada porukka kokoon meijän n.240 neliöiseen omakotitaloon.
Ulkosaunan lämmittäminen onnistui minulta ja ystävältäni Pilviltä oikein mainiosti, lukuunottamatta hienoisia ongelmia takan (eli saunan) SYTTYMISESSÄ sekä vedenkannossa (minun täytyi koko ilta käyttää läpimärkää kenkääni).
Hoidossani olleet lapset väsyivät nopeasti ja menivät nukkumaan viimeistään 10, paitsi nelos luokkalainen Elia, joka valvoi n. 3 tuntia enemmän: "Ei mua väsytä yhtään" Olihan meillä mukavaa, mutta nukkumaan meno olisi voinut tapahtua vähän aikaisemmin, sillä n. puoli 6 pääsin todella nukkumaan. Unet jäivät aika lyhyiksi, sillä minun täytyi herätä keittämään puuroa lapsille aamupalaksi. Huh. Oli se urakka pysyä hereillä, mutta uni ei enää myöhemmin päivällä tullut ja ilta venähti silti tosi pitkäksi (Pilvin ja minun juttuni eivät meinanneet millään loppua !) :D
Haikeana, mutta toisaalta toiveikkaana rauhoittumisen mahdollisuudesta hyvästelin sunnuntaina 3 yökylässä olleet tyttökaveriani ja saatin Pilvin asemalle..
Mutta mitäs sitten ? Edessäni on kauan odottamani laskettelureissu porukalla sekä uimista joululahjaksi saamallani monoräpylällä (nyt vihdoin pystyn sukeltamaan merenneitojen maailmaan) ! :D Hain lautani varastosta ja kaipaan päivä päivältä enemmän LASKEMISTA !
I <3 Snowboarding