maanantai 28. helmikuuta 2011

Epäonnistumisista onnellisuuteen

Pien Aune-Kerttu vain
yksin istuu tässä.
Pien Aune-Kerttu vain
tietokoneen eessä.
Ei kämppistä näy eikä huoltakaan.
Aakoo sanoo että: "Olen iloinen"
Pien Aune-Kerttu vain
yksin istuu tässä.
Knirsk, knarsk, NAM !

Olen siis TODELLA iloinen. Lauantaina meni kaikki mönkään, ku jouvuin juoksemaan kaupungissa MAOL:ia hakemassa. (Mun MAOL on menny hukkaan (?) Joten tarvitsin uuen pystyäkseni lukemaan matikkaa.) Jamera oli 25 min sitte menny kiinni ku kurvasin sen pihaan ! "TERVE" , sanoin ja meinasin KUNNOLLA hermostua. Onneksi muistin Suomalaisessa Kirjakaupassa olevan myös käytettyjä kirjoja, joten hölökkäsin sinne.

"Joo, meillä ei oo MAOL:ia käytettyinä." , vastasi myyjä, kun kysyin häneltä sitä. Koska mun oli PAKKO saaha MAOL, mun täyty ostaa se uutena, joka makso n. 24 € !! HOHHOIJJAA sanon minä ! Pientä kiristystä. Noh, ei ollu kuitenkaa ihan turha reissu ja sain MAOL:ini...


Päivä näytti kurjimmista kurjeimmalta, mutta kun Timo serkkuni pyysi minua niille Hputaalle sain itteni innostumaan ja kipittelin pysäkille. Jostain kumman syystä 50 ei tullut, vaikka aikataulun mukaan sen olisi pitänyt tulla, joten sain odotella tunnin pysäkillä 20:stä. Hputaan Apsilta sitten ystäväni Sampsa nouti minut mukaansa serkulleni. 

Ja voi että, en osaa sanoin kuvailla kuin hauskaa oli olla taas ystävien kesken ! Voi että, mun poskipäät on edelleen kipeät mahtavan vklp:n ansiosta. Mietteitä synkisti vain rakas siskonlapseni ja parahin ystäväni Sofia, joka kipristeli sängyssään melkein kuolettavan korkeassa kuumeessa. 

Jäin yöksi, mutta en ajatellut pilata lukemisiani sillä että olin kyläilemässä, joten klo 9:00 kelloni soidessa ponkaisin ylös sängystä ja lähdin alas laskemaan matikkaa. :) Ei siis ihan huvittelemiseksi mennyt.


Koko sunnuntain ja tämän päivän oon ollu yhtä hymyä ! Ei edes loskahöyskät (, jotka meinasivat tuhat kertaa heittää minut pyöräni selästä huristaessani Oulun Tuomio kirkkoon) saaneet mieltäni alentumaan, vaan melkein nauroin niille ! :D Oulun keskustan mäkkäri sai taas osansa vähäisistä roposistani, mutta viis siitä, kun mieli on virkeä ja maha täysi !

Tänään matikan kertaustilaisuus ei olisi voinut mennä paremmin. Osaamistaitoni kohentuivat ! Olin niin mielissään ! Voi että, vieläkö sain tietää että olin saanu ruotsin kuuntelusta 50/90, ei enää mikään voinut olla enää paremmin ! 

Sanoja tästäpäivästä. Koulusta tullessani olin niin iloinen, että oli pakko keksiä uusi ruononpätkä jääkaapin oveen

Rakastan elämää (ja hyvää ruokaa!!) ! :)

torstai 24. helmikuuta 2011

HULLUN hauskaa

Tänään aika on menny oikeestaan köllöttelemiseen. En oo siis saanu mitään aikaseksi ylioppilaskirjoituksiin lukemisen kannalta. Oon siis tehny jotain.. Haaveilemiseen kuluu ihan tarpeeksi aikaa.. ONNEKSI niitä voi välillä käyttää suklaan maiskuttamiseen tai rentouttavan musiikin kuuntelemiseen (AINA sillon ku seedeeltä sattuu kuulumaan joku hyvä kipale[--> Suljen silmäni ja haaveilen.. hröhöm, en sanokaan mistä]).


Jotain tehdäkseni päätin käyttää iltani edes JOTAIN (järkevämpää kenties (?)) tehdäkseni. Vetoamalla päiväni turhaan-kuluttamiseen ja tylsyyteen sain haukiputaalaiset (ja kiiminkiläisen [joo, muistan suaki päivikki]) ystäväni Puolivälinkankaan Tuomaksen verukkeella tulemaan minua kämpälleni piristämään. JA voin sanoa, että VIRKISTI tosiaan ! Ei oo enää niin huono omatunto (lukemisen suhteen kai), ku oli ees
jotain-järkevämpää-tekemistä. :D

Läppä lensi liianki tihiästi. Mite se käsien kurissa pitäminenki oikeen meni ? :) Sampsa näytti vähän esimerkkiä pakkasen käsille tekevistä tempuista (?) "Oi anteeks Aapo, ei ollu tarkotus. Tää käsi ei vaan oikeen tottele." (Aapo sai läimäisyn poskeensa.) Sen jälkee Aaponki käet, jopa JALAT rupes tekeen temppuja :D

Kitara soi.. Kiitos Sampsa tuon kitaran virittämisestä. (Jospa se seuraavalla kerralla ois vireessä) :D :D Sampsa, ei millään pahalla, mutta EHKÄ mää jouvun virittään sen seuraavaksi, ku rupeen soitteleen tuolla :D

Helsingin sanomien verkkosivuista on joku huumoriveikko tehny hauskan pilasivuston. Suosittelen lukemaan sen, jos haluaa elämäänsä piristystä ! http://pastehtml.com/view/1dbe1b4.html !<---- Siinä, NAUTTIKAA ! :D


Huomenna 11:30 saksan kertaustilaisuuteen/tenttiin ja sen jälkee puol viiteen asti ruotsin saman-moiseen.. Ha, ainaki saan nukkua ;)

Ps. Eilinen debyyttikäytini Pilvin yksiössä ei myöskään oikeen toteutunut, koska kuullessani siskoni tulleen käymään Suomessa (Hän asuu Sveitsissä.) päätimme Pilvin kanssa lähteä veljeni mukaan Oulunsaloon iltaa viettämään. :) Saimme kuitenkin suunniteltua tulevan YOmekkoni (ja siitä tulee HIENO), jonka valmistumista ootan TODELLA paljon. Samalla toivon, että saan joskus käyttääkin sitä..

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Ruotsia (?)

Hmm.. Tuo ruotsin lukeminen pätkii, ja PAHASTI ! Ei oikeesti jaksais tehdä jotain hullun haastavia ja pitkiä tehtäviä, joita on ihan määrättömästi. Tuosta opettajan antamasta A4-kokoisesta lapusta oon tehny nyt puolet ja vielä puolet ja loput kirjan tehtävistä odottais loppuunsaattajaansa.


Mistä mie sellaset voimat saan, jotta saisin ne perjantaihin mennessä saisin valmiiksi. Osa noista saksanki tehtävistä jäi eilen tekemättä. Yksinkertaisesti ei aika riitä. 


Huomasin tänään, että vaikka saksa tuntuu menevän huonommin, niin ruotsi taitaa voittaa sen puolen. Vaikka ruotsi on sinänsä matemaattinen ja helppo kieli, niin 
1) en mie jaksa lukea sitä niin paljon ku saksaa 
2) se kuullostaa kivalta, mutta saksaa on hauskempi opetella 
3) en koskaan opi mihin liikkuvamääre millonki tulee ja mitä liikkuviinmääreisiin lasketaan 
4) sanat on hakusessa ! 
5) eikä vois vähempää kiinnostaa joku partsisiippi ja sen perfekti !


Tänään mulla oli aikaa lukee Kalevaakin ja bongasin sieltä mainioimman jutun IKINÄ: Seiern er vår*. (* = Voitto on meidän) 

Otteita artikkelista:

Se on mustan kullan ja valkoisen hangen maa. 
Siellä asuu rikkaita, kovaäänisiä, pöyhkeitä ja ylimielisiä ihmisiä - talviurheilun kuninkaita. 
Unohtakaa rakas naapurimme Ruotsi: 
jos suomalainen haluaa voittaa jonkun hiihtoladulla, se on norjalainen.


MURTOMAAHIIHTO
Voi kauhea, jos tässä pitäisi alkaa luetella menestyneitä norjalaisia hiihtäjiä!


URHEILUHULLUT
Hullujakin he ovat. Kulkevat laumoina ympäri maailmaa norjalaispaitoineen, kypärineen ja torvineen. Mölisevät ja leiriytyvät yöksi vaikka metsään. Se joka on väittänyt Suomea urheiluhulluksi maaksi, ei ole todennäiköisesti koskaan käynyt Norjassa.


DOPING
Voi tätä puhdasta uskoa ja vilpitöntä kansallistunnetta. On se tietenkin niin, että kukaan norjalainen ei koskaan eikä missään olosuhteissa suostuisi edes harkkitsemaan dopingia. Jos joku muu yrittää vilpillisin konstein voittoa, puhdas norski voittaa hänet kuitenkin parin minuutin erolla.

Haha, meinas vähän naurattaa ! Huippua tekstiä tai siis huippua lukea jotain tuon tapaista lehdestä, jossa yleensä tekstit on hyvin puhdasta ja puuduttavaa asiatekstiä :D Mahtanu tuon kirjoittajalla olla hauskaa ! :D

Ps. tässä illan päälle lähen käymään ystäväni Pilvin sirossa yksiössä debyyttikäynnillä. Tarkoituksena ois rupatella ja suunnitella tulevaa YOmekkoani :)

tiistai 22. helmikuuta 2011

Lukemista, mässäämistä ja MUSIIKKIA

Kello oli 8:00, kun ihana herätysääneni pärähti soimaan. Ja koska nukkumaan meno oli vierähtäny vähän, niin eihän sitä ylös meinannu päästä millään. Jostain kumman syystä ponkasin ylös n. klo 8:55 ja olin hieman pettynyt: Ensimmäinen oikeesti lukemiselle varattu päivä ei alkanut täsmällisesti.


Aamupalan hotkittuani otin saksan kirjat esiin ja aloin paukuttaa kielioppia ja tekemään tehtäviä, jotka oli merkattu tehtäviksi perjantaihin kertaustunnille tehtäviksi. 


No alakohan sitä jossain vaiheessa tekeen jotain hyvää mieli, joten otin yön yli pakasteessa olleet viinirypäleet, sulatin suklaan ja pyöritin rypäleitä herkullisen näköisessä mönjässä <3 



Näitä palleroita sitten napsin siinä lukemiseni ohessa. (Keskittymiseni meni oikeastaan enimmäkseen herkkupalojen nauttimiseen.. (?)) Jossain välissä kerkesin tehä jauhelliha-makaroonia ja viipyä peilin eessä.. Oon kuitenki saanu tänään aika paljon aikaseksi (vaikken TODELLAKAAN niin paljon kuin kuvittelin saavani..). Ois tuossa vielä vaikka KUIN paljo oppimista, lukemista ja ULKOA opettelemista (mm. rektioverbit, heikot verbit, adjektiivin rektio YMS.),


Huomenna ois ruotsin vuoro. HOH. Senki kertaustunti ois perjantaina ja opettaja anto ihan TAUTISEN paljon tehtävää sinnekin, että saa nähä mitä sitä kerkee tehä. (Opettaja on hullu, jos luulee meijän saavan päivässä tai kahessa kaiken sen valmiiksi(?))

Maanantaina ois matikan kertaustunti, joten viikonloppu taitaa mennä matikkaa laskiessa.


Tänään oli niin paljon aikaa (?), että kerkesin jopa tehä yhen korunkin ! En vaan tiiä onko se lopullinen. Se on kyllä kaunis ku sitä kattoo, mutta ku laittaa kaulaan, nii se ei oikeen ihoa vasten sovi.


Muutenkin huomasin, että tulevaan Yo-mekkooni (, joka tulee olemaan punainen) pitäisi väsätä jonkinlainen punainen koru, joten saa nähä tarvinko tästä korusta muutamia helmiä (?)

maanantai 21. helmikuuta 2011

Hulinoita ja laiminlyöntiä

HUHHUH !! Rankka viikko. On ollu tosiaan niin paljon häppeninkiä, etten oo kerenny olla ees kämpillä, saati lähettää uusia blogiviestejä. Haluan esittää SUURET pahoitteluni ! On tuntunu olo koko ajan jotenkin laiminlyövältä, ku ei oo saanu mitään aikaiseksi viikko sitte lauantain jälkeen ! 

Olin siis viikko sitte elämäni ensimmäisissä ja virallisissa tilauskuvauskeikalla kuvaamassa erään kauniin hääparin häitä Ii:n kirkossa. Siihen liittyviä kuvia ja tunnelmaa on tiedossa seuraavissa blogauksissa..

Sunnuntaina katoin sitte HELA dagen ruotsinkielisiä lastenohjelmia, (mm. mumindalen!!) joista päähän jäi erityisesti soimaan: "Kom och lek häst med mej!" :D Maanantaina aikasi sitte ylös ja kuuntelemaan ruotsia ! Kuuntelu tuntu kohtuun helpolta, ja tunnelmat kokeen jälkee oli ihan lepposat. Vasta ku ope sano, että erään avokysymyksen vastauksessa olis pitäny mainita pyörivä katsomo (?), nii rupes vähän mietityttämään..




Kuuntelun jälkee tulin sitte kämpille kuuntelemaan saksankielistä YLEpuhe radiokavnavan tapaista "Inforadio":ta ja käsittelemään lauantaina ottamiani hääkuvia. Kieli oli hieman haastavampaa kuin niissä lastenohjelmissa (Mistähän seki johtu?). Kanavasta jäi eniten mieleen eräs mainos, jossa mainostettiin jotain kukkakauppaa, jossa oli kimput alennuksessa ystävänpäivän johdosta. Illalla lähettiin syömään Linnanmaan Baabel nimiseen pitseriaan syömään kebabia ystävänpäivän kunniaksi. Sainkin sitte sieltä kämpille mukaan Timo serkkuni, jonka äiti ja isä hakisi hänet meidän Oulunsalon kotoa tullessaan. Ilta meni mehua litkitellessä, kovia keksejä naposteltaessa, blokusta pelatessa ja jäätävää läppää heitellessä ! :D Oikein huippu päätös ystävänpäivälle !

Mua vähän runoilutti ystävänpäivänä.

Saksan kuuntelun oli määrä alkaa 10:45, ja kun saavuin meluisaan ja täpötäyteen kouluun rupesi pelottamaan: "Entä, jos se kuuntelu on jo ollu aikasemmin aamulla, ku eihän täällä metelissä mitään YO kuunteluita voi tehhä!!" Onneksi bongasin saksan opettajani ja kysäisin häneltä, ja hän ilmoitti kuunteluluokan vaihtuneen. Kuuntelu oli kiertelemättä KAUHEA ! "Nyt ne on ylioppilaskirjotukset vaakalaualla", ajattelin. Avoiden vastaukset koostuivat suurimmaksi osaksi oman pääni kehittelemistä tarinoista.


Keskiviikkona oli potkijaiset ja jouvuin lavalle hoilottamaan.. (Wie peinlich!) Potkijaisten jälkeen "päästiin" koristelemaan ja järkkäämään häämöttävää ABIgaalaamme. Ilta vierähti aika pitkäksi, ku jouvuttiin vielä maalaamaan koristeita lisää ja muuta vastaavaa. Saimme myös elää hetken jännityksen lamaannuttamina, kun kouluumme sisälle oli eksyny joku ällöttävä pummi med muovipussi. Onneks se kuitenki näki parhaakseen luikkia ulos, jolloin saimme huokaista helpotuksesta.


Tunnelmia ykkösten järjestämistä potkijaisherkuista..

Abigaala ! "Mahtavaa, mie oikeesti oon nyt tässä tilanteessa !" WUHUU ! Fiilis alko kohota :) Saimme nauttia myös viimeisestä virallisesta koululla nautittavasta ruokailusta. Meijän koululla on aikasemmin ollu perinteenä, että kaikki pukee kasallispuvut päälle, mutta siitä on kai luovuttu sen takia, ettei monella enää ole kotona kansallispukua. Nykyään vaan ne, jotka tanssivat abitanhuja (,joka on myös koulumme perinne) laittavat kansallispuvut päälle. Koska äitini omistaa kansallispuvun, enkä välittänyt siitä ettei kukaan muu, abitanhuajia mukaanottamatta pukeutunut siihen laitoin penkkaripäivänä kuitenkin kansallispuvun päälle.

Tunnelmaa abigaalan tiimoilta..


Rekan lavalle minut kannettiin lumikuningattarena, jolloin kätytössäni oli isosiskon hääpuvun mallimekko, pitkä karvainen kaulahuivi, tiara ja valkoinen valtikka. Ja kun siellä lavalla leikkii lumikuningatarta sellaisissa tamineissa huomaa, että kaikki ei ole niin kuin saduissa: Lumikuningatarta palelee. Olin 99,99 % varma, että sairastun, mutta vältyin kuintekin keuhkokuumeelta ahkerien lämmittäjieni ansiosta. (Minun luokkalainen Karo piti huolen, ettei mulla tullut kylmä lämmittämällä minua sylinsä täydeltä, myös Eriika auttoi minua antamalla ylimääräisen piponsa, jolloin tiara sai kyytiä.)


Penkkariajelun jälkeen äitini toivomuksesta menimme syömään kiinalaiseen.. En ollut koskaan käynyt sellaisessa, joten ajattelin, että joskushan sitä on testattava. Mulla ei ollu hajuakaan, mikä ois hyvää, joten päätin luottaa äidin makuun. Ruuan saavuttua pöytään kauhistuin, sillä se ei näytänyt kovin kiehtovalta. Päätin kuitenkin maistaa ja todettuani sen yhtä karseaksi päädyin nauttimaan salaattipyödän antimista. Ps. äiti sai syyä  kahenki edestä :D


Viikonlopun olinki sitte Haukiputaalla. Ja NYT sitä ollaan taas kämpin seinien sisällä. Olen tänään kaheksasta asti käsitelly nuita hääkuvia (tuntuu, että laiminlyön lukulomaani(?)), joten vasta huomenna alkaa minun oma, henkilökohtainen lukulomani. Ps. Alotan saksasta.

Ppps. Toisin kuin luulin ruotsin kuuntelu meni täydellisesti penkin alle ja saksan kuuntelu meni ÄLYTTÖMÄN hyvin: "Jes, tää oli oikein.. ja TÄÄKI.. Jes tuossaki mää valittin ton oikeen..!!!!" :D

Lisään vielä lopuksi ABIkamman KAIKKI paljastuneet kuvat:



keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Mitä vielä vois mennä enemmän pieleen ?

Eilen päiväni piristämiseksi lähdin ystäväni Pilvin kanssa raksilaan uimareissulle ja sovittiin, että laitetaan uinnin jälkee kunnon piirtelöt !! Nooh, ovelta lähtiessäni tuntui että jotain puuttui, mutta vaikka kuinka yritin miettiä, mitä puuttuisi, ei se kuitenkaan tuottanut tulosta.

Pyöräileminen oli ihanaa ja kerroinkin pilville, miten piristävää lähteä ees vähän ulkoilemaan ! Matka oli mainio: melkein koko matka suoraa tietä (,eikä mäkiä yms) ja kun parkkeerasimme kahdella pyörällä kulkevat kulkuvälineemme ja pääsimme kassa/tiskille asti, niin huomasin, että OuluCardini oli hukka teillä.
"Nooh, kelaa Aune-Kerttu", mietin ja muistin, että viime kerralla Raatin uimahallissa käydessäni olin käyttänyt sitä pukukaapin lukkon kiinni saamiseksi (voi tätä nykytekniikkaa??) ja olin VARMA että se oli jäänyt sinne. No, TAAS mun piti maksaa kortilla, ku mulla ei siis taaskaan ollu sitä korttia mukana (yhen kerran vasta käyttäny).
 No sitten pukuhuoneessa huomasin, että kaikki pesuaineeni ja ERITYISEN tärkeät uimalasini ja nenä-nipsuttimeni (mun käyttämä sana, siitä mikä se nyt on: Nenä pidike, tai kutsukaa sitä millä nimellä tahotte) ja tunsin maailmani romahtavan ! "Oikeesti, mitä mulle nyt vielä tapahtuu. Liukastun käytävällä ja lyön pääni ?"

Ei voi siis mennä huonommin, joku päivä. 
No uinnin jälkee, kerettiin JUST-ja-JUST kauppaan "Hyvät asiakkaat olemme sulkeneet liikkeemme tältä päivältä" ja saimme ostettua piirtelövärkkimme, joku asia ainakin siis onnistui. Loppujen lopuksi uimareissumme oli mukava ja ennen kaikkea PIRISTÄVÄ !

Nyt sitte hakemaan sitä OuluCardia tuolta Raatista, josta tänä aamuna sinne soittelin. Tänään olen jopa lukenut vähän äikkää. WAU ! 

tiistai 8. helmikuuta 2011

Voiko tää olla enää totta ?

Perjantaina ois sitte äidinkielen tekstitaidon YO-koe ! Voiko olla enää enemmän todellista. Lauantaina mun pitäs mennä kuvaamaan yhet häät, ja mua pelottaa niin paljo, et tekis mieli kaivautua maan alle. Muutenki ei oo tällähetkellä kovin hauska fiilis mistään ! Tunnen itteni niin turhaks, ku ei oo koulua ja istun yksin kämpillä koneella. Hei ihmiseet, mistä mie saan Energyä ?
Tällanen P-I-K-A postaus, jotta ois ees jotain tekemistä. :) Tai oikeestaan myös siks, ku on jääny tää kirjotteleminen nyt vähän vähiin, ku ollu kaikkee muuta ajattelemista..

perjantai 4. helmikuuta 2011

VIHDOIN !

Tosiaan, VIHDOIN mie istun täällä uuden kämppäni huoneessa penkillä ja kirjottelen blogiin. On hassu olo. Nyt täällä on sentään mun omia tavaroitanikin ! Nyt vasta tuntuu siltä, että tää on tosiaan MUN kämppä. Ihan erilianen tunne ku sillo joskus siel Intiössä. 
Tänään oli toisiks viimenen preli ! Aatelkaa, viikko sitten kauhistelin, et miten niistäki selviää, mutta nyt ne on jo kohta ohi ! Toivottavasti kirjotuksetki menis yhtä nopiaa ohitte. Tänään oli siis tuo uskonto, hmm. Olen melko tyytyväinen itteeni, sillä ennen 3 esseen kirjottaminen 4:ssä tunnissa oli melkein mahdotonta, mutta nyt kirjotin 5 esseetä plus yks käsitetehtävä 5 tunnissa ! :D Huomasin tänään siis tosissaan, että Yo-kirjoitukset on tosiaan kypsyyskoe !
Tein tänne seinälle elämäni ensimmäisen kollaasin, johon pistin kaikkia vanhoja kuvia, tekstejä yms yms. :D Mietin vielä vain onko se kovin järkevä (ei kovin sievä katsos). Ku muu huone on ihan vimosen päälle, niin meinaan et tuo kollaasi hyppää aika tavalla tästä kaikesta :D Mutta ompa ainaki hauska joskus lueskella seiniä (?) [En kai mie oo tulos seinähulluks?]
Ensimäinen ABI-kampa kuva on jo paljastunut. :D
PS. 9 Dags/Days/Tage/Päivää lukiota jäljellä !

tiistai 1. helmikuuta 2011

Nyt tehdään historiaa !

WAU ! Tammikuussa blogiani käytiin katselemassa 5 133 ikertaa! Eli n. 5 KERTAA enemmän kuin Joulukuussa ! Kiitos teille kaikille, jotka ootte lukenu tätä hönttä blogiani  ! Kiitos mielenkiinnosta. Jatkakaa samaan malliin. On kivaa, ku sentään näkee, että joku edes KEHTAA lukea tätä ! Mutta olisi vielä kivempaa, jos niitä kommentteja tulis lisää ! :D Sen ei tarvii olla mitään ihmeellistä, kunhan jotain kommenttia pistäisitte ! :) Toivon, että ette lannistuisi blogini lukemisessa, kun YO:iden takia blogitekstejä ei tule niin usein kuin normaalisti. Koitan kuitenkin pitää suht hyvän tatsin, mutta en voi välttämättä luvata kovin kummoisia kuvia. :)

Kiitän, kumarran, niiaan vilkutan, pian taas yhdessää bloggaillaan ! 

Vielä kerran PALJON kiitoksia teille kaikille ! :D

Ja PS. 12 DAYS lukiota, 4 preliä ja 5 YO:ta jälellä !!