perjantai 15. huhtikuuta 2011

Ich schäme mich so viel !




Sitä ei voi tajuta enne ku näkee. Nimittäin tän kaiken. Uskomatonta nähä talojen ja teiden pienentyvän silmissä ja tuntea olevansa kaiken elävän ylapuolella ! Maailma pienoismallina. Söpöjä pikku autoja, jotka näyttävät pikemminkin tarkkaan mallinnetuilta leluautoilta, joita monella pikkupojalla on nykyään. Ainoa, joka ne erottaa leikkiautoista on se, että ne liikkuvat ja niillä on valot.

Oulunsalon yllä..


Pääsin syömään heti Helsingissä.


Ja tuollaisia herttaisia pikkutaloja joka puolella. Suomi näyttää hyvin erinlaiselta, ku sillon syksyllä, ku matkustettiin Turkkiin: joka puolella harmaata ja ruskeeta. Vesistötki näyttävät ihan keltasilta/ruskeilta kun taas sitten myöhempänä näkyvät vesistöt, jotka ovat söpön sinisiä.


Ei voi olla mitään kauniimpaa kuin tämä maa: ME. Miksi ihmeessä ihmisten täytyy sotia jossakin päin maailmaa ja rikkoa tätä maapallon kauneutta. Istuisivatpa ja ihailisivatpa he tätä maailmaa täältä ylhäältä, niin voisivat edes hetkeksi pysähtyä nauttimaan tästä mitä näkee ja unohtaa kaiken muun. Kaikki on hyvin niin kauan kuin tämä kaikki näyttää vielä tältä. Kaunista, upeaa ! 
I love you WORLD ! Tämä on niin ihanaa - siis ELÄMÄ! <3



OUL-HEL lennolla huomasin, ettei minun pääsykokeisiin enää ole pitkä aika, kun tulen Sveitsistä. Tuli siis hienoinen paniikki lukea. Oon jo lukenu ensimmäisen kirjan osa-alueen, joka kertoo naisvoimistelusta. Aika outo asia, mutta kyllä kai tuota ihan mielenkiinnosta luki. Minua vaan kauhistutti se, että ennen liikunnan/voimistelun merkitys oli naiselle sen ruumiinrakenteen kauneuden ja äidiksi tulemisen ehto. Kauheaa ! :o




Kaikki on niin pientä. Autotki on niin söpöjä ku matelevat tuolla alhaalla.
Kohta autot alkavatkin ajaa nopeammin ja näyttämään suuremmilta. Talotkaan eivät enää näytä tarkkaan mallinnetuilta pienoismalleilta. Voisi sanoa, että nyt näkymä muistuttaa pikemminkin kerrostalon kahdeksannesta kerroksesta avautuvaa näkymää.
Talot, autot, puut, tiet, kaikki alkavat näyttää yhä suuremmilta
ja vieläkin suuremmilta
ja vielä..
Hups nyt sitä ollanki jo niiden kanssa samalla tasolla. Jo kuuluu rohina pyöriä vasten.
Ollaan Sveitsissä.





Tänään sitä ollaan sitte liikuttu hisseillä ylös ja alas pitkin poikin Tiltlistä, ku Siljalla on ollu tänään töitä koko päivän. Ennen Siljan töiden alkamista käytiin kattomassa Engelbergin kirkkoa, muutamia kalliita kauppoja, vaihtamassa rahaa ja syömässä. Huippulämmintä. Yks ukkeli otti Titliksen päällä aurinkoa sellaset pikkupöksyt vain jalassa. Hullu mies :D Kyllähän mieki sielä alempana olin toppi päällä lukenu pääsykokeisiin, mutta että ihan Titliksen PÄÄLLÄ ja vielä ihmisten nähen noin vähissä vaatteissa..



Tuo Chuchichäschtli (svetisisaksaa) tarkottaa jääkaappia, 
suoraan käännettynä keittiönkaappia.
Outoa tämä jylhyys. Vaikka mie unissani ja haaveissanikin olen käynyt Sveitsissä, en ole siltikään osannut kuvitella tätä jylhyyttä. Tää on jotain semmosta, mitä ei kuvat kerro.
Ihminen on niin pieni tämän maailman keskellä.


Ensimmäisellä gondolilla mennessäni istuuduin gondoliin, jossa oli joku intialainen mies (se kerto) ja se kyseli kauheesti kaikkea. Voi että oli noloa. Mulla tuli koko ajan mieleen vaan saksaa. Esimerkiksi sanat "book", "live", "speak" oli aivan hukassa. Myöhemmin totesin yhen vielä ärsyttävämmän asian: mie en ymmärrä tuosta sveitsi-saksasta hölökäsenpölläystäkään !
Noloa sanoa: "Ymmärrän saksaa kyllä hyvin.", mutta todetakin sitten:
"En ymmärrä mitä puhut."...
Puhukaa mulle HOCH-Deutschia kiitooos ! :D


Ku sieltä sitte lähin lätkimään niin hyppäsin bussiin ja sieltä Siljan aikaisemmin neuvomalla pysäkillä pois olin ihan pallo hukassa: En yhtään hahmottanu missä olin. Kummallista, sillä minulla on normaalisti hyvä suuntavaisto. "Nää tiet on kaikki niin saman näköisiä.", ajattelin. Siljakaan ei vastannu ku oli töissä. Ensimmäinen kulkemani tie osoittautui vääräksi, mutta jo seuraava tie oli oikea. HUH.

Nyt sitä sitten istutaan täällä koneella Oberbergissä (Suomeksi suoraankäännettynä Ylimäessä) ja mietin mitä tekis. Pitää ootella tuota Siljaa, jos sitä sitten vielä jotain keksittäis.

Valitettavasti en voi tällä kertaa laittaa yhtään kuvaa tänne, ku juuri huomasin, että olin ottanu kaikki kuvat RAW-kuvina, eikä Siljalla ole ohjelmaa, joka muuttais ne JPG:iksi. Lupaan kirjotella tässä taas ja laittaa kuvia. Tähän postaukseen kuvat tulevat sitten, ku olen taas Suomessa :) Hauskoja hetkiä sinne Suomeen ja muualle muailmaan ! :)







 PS. Nää kuvat kävin just äsken ottamassa, ihan sitä varten, että sais jotain tunnelmaa tähän postaukseen :)
Nuo kuvat on aika ison kokosia, ku täs koneella ei oo mitään ohjelmaa, jolla voisin niitä pienentää. Nii saa nähä kuin paljon jaksan tänne lähipäivinä laittaa kuvia, ku vievät niin paljon tilaa ja kestää niin kauan ladata..
( Psstt.. Klikatkaa kuvista, nii ne näyttää hienoimmilta ;) )
Mutta tähän tekstiin sopivat kuvat tulevat edelleen sillon, ku olen taas Suomessa.

maanantai 11. huhtikuuta 2011

MÖLLImaijja täällä HEI !




Haa, kävimpäs tuossa Perjantaina hulluttelemassa Stokkalla tunnin ennen liikkeen sulkemista. Ei sielä kummemmin mitään alennuksia ollu, mutta kyllä sitä kuitenki oli jotain tarttunu mukaan, ku kävelin autolle: Mekko, rusettipinni, kengät, suklaata, hammasharja (?) ja kirja. Hmm. No, kyllä se vielä kesti ostaa, vaikka tuonne Svetisiin lähenki.


Toivoisin, että saisin sieltä oikein mahtavia kuvia. Ajattelin, että jos joku aamu sattus saamaan ittensä aikasin ylös, nii vois lähtä valokuvaus-käppäily-reissulle. Mahtava lähtä kattomaan vuoria kaheksi viikoksi ! Mulla on kauhea ikävä vuoria. (Kumma kyllä. Vaikken ole vielä koskaan nähnyt Alppeja.) Ikävään liitetään yleensä jokin tapahtunut tai ennen nähty asia, mutta mulla se on kai jotain yksipuolista ikävöintiä, samoin kuin rakkauski. Seki voi olla ykspuolista, joku aina jää ilman vastarakkautta. Mutta tuon periaatteen mukaan se tarkottas, että vuorilla pitäs olla ikävä minua, mutta toistaiseksi ei ole ainakaan todistettu, että Vuorilla ois tunteita, niin ehkä tää juttu tältä osalta voitaisiin päättää kompromissiin: Sveitsissä on vuoria. (Ja pian menen sinne.)


Joo.. Olen mieki. Nytki tänne kämpile tulin muka "siivoomaan" ja "hakemaan" tavaroita jotka "pitäs" ottaa mukaan Sveitsiin, mutta oon istunu täällä koneella laittamassa kuvia kameralta ja muokkaamassa niitä. Hohhoijjaa.. Ehkä se pitäs vaan ottaa ittiä niskasta kiinni ja laittaa tää kone kiinni. "Muttako mie haluan laittaa musiikkia soimaan täältä koneelta!" ja siinä sitä taas ollaan..


Mulla siis pitäs (huomaa: PITÄS) lähtä torstaina Oulusta lento Sveitsiin. Helsingissä vaihto. Hui. Mua aikalailla pelottaa, sillä en oo viel kertaakaan lentäny yksin. Pelkään, etten löyä oikeaa porttia yms yms. No pitää toivoa, että kaikki menee hyvin. Jännitän myös Lohen Markuksen puolesta, että se pääsis eduskuntaan. Harmittaa vain, ku ei ite voinu äänestää sitä, ku se ei oo Oulun vaalipiirissä. Aijon tarkkailla Sveitsistä koko ajan sillon vaalipäivänä, että jos Markus pääsis sinne. Kaikille tiedoksi, että se on todella HYVÄ mies, jolla on hyvä politiikka. Kaikkien peukut ylös 17.4. ! Mieki piän Sveitsistä asti.
Tsekatkaa nämä videot:
http://www.youtube.com/watch?v=FH5KK3VHloY
http://www.youtube.com/watch?v=myz8c9eBySc&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=3vwUrKCEHhM&feature=related


On nuo yhet hölmöjä, nukkuivat yön trampalla. Olivat höpöttäneet koko yön ja nousseet kaikki viimestään kuuelta juoksemaan taloa ympäri. Oli sielä väsynyttä porukkaa, ku lähettiin kotoa talonäyttöä pakoon Haukiputaalle äitin ja isän kans. Hölömöjä. :) Pilvi muutti sunnuntaina takasin Tornioon :( Näkemiin Pilvi, tulehan taas pian käymään ja kattomaan kuvia, ku tulen sieltä Sveitsilandista ;)


Ps. älkää lukiani hermostuko, vaikka nyt varmaan tulee paussia kirjottamisessa. Muistakaa, että yritän päästä Siljan koneelta laittamaan muutaman kuvan tänne jossain välissä ;) Näkemisiin ja kuulemisiin sitten vain te kaikki. Tämä likka lähtee Sveitsiä kohti !! Aufwiedersehen !

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Oliko meillä mukavaa MITÄ ? :D

Niimpä. Kuva-avustajien kurssilla Jämsässä olin tossa viikonlopulla, ja oliko ees mukavaa, nii sitä on ees turha kysyä. Mahtavaa ku kaikki oli siel kiinnostuneita valokuvauksesta ! Sillee itellä niin mahtava fiilis, ku ei tuu missään vaihees semmonen olo, et oonkohan mie ihan tyhmä ku koko ajan puhun valokuvauksesta. Se oli sielä normaalia, ku kaikki muutkin puhu !


Normaalisti tuntee ittensä jotenki hölmöks, ku huomaa puhuneensa kuvauksesta niin kauan, että ihmiset alkaa olla aika vaivaantuneen näkösiä, ku eivät oikeen tajua mistä puhun. :) Lisäksi sielt kurssilt sai mahtavia kuvausideoita/vinkkejä, joiden siivillä on mahtavaa jatkaa taas kuvauksia. Oli myös hauska tutustua uusiin ihmisiin ja jutella heti niin luontevasti ja avoimesti ! Virkistävä reissu kaiken kaikkiaan ! Keskustelut oli mahtavia.



Eilen käytiin Pilvin kans vähän kaupungilla kiertelemässä ja sateisesta säästä huolimatta lähettiin vielä pyöräilemään huvikseen Kärkkäisen sikapäiville, vaikkei sieltä mitään ostettavaa lähetty ettiinkään. Oli vaan kiva vähän ulkoilla ja sitte Prismassa käynnin jälkee lähettin mun kämpille tekemään mansikkarahkaa. Oltiin aika uitettujen koirien näkösiä, ku tultiin perille. Kummallista kyllä, pieni sade voi joskus piristääkin !

Kirjotuksista en halua puhua mitään. Voin vain sanoa, että aika riman alitukseksi meni koko kirjotushöskä. Ei kovin naurata. Kuitenki voin olla ylpee, että pääsin sentään ylioppineeksi. Tympäsee ja surettaa vaan se, että odotukset romahtivat aikalailla. Kuka nyt olisi iloinen M:stä, jos oottaa L:llää ja olis voinu todellaki saaha sen ! No se siitä kirjotuksista.


Me saatiin se mun yo-mekko valmiiksi viikko sitten ! Mahtavaa :) Siinä samalla, tuli tehtyä oikein kiva kesämekko. Löyettiin Marin kans yhestä kaupasta, tosi söpöt kengät, joita kävin eilen testaamassa, kuitenki ne oli liian pienet, joten laitoin tilaukseen kokoa suuremmat :) Jospa ne ehtis tulla enne yo-päivää ! Ne ovat erittäin hurmaavat !

 Tässä on se kaunis kesämekkoni (yo-mekon lopputulos jääköön vielä salaisuudeksi)

Hei, en tiedä, että oletteko huomanneet, etten ole vieläkään julkassu kuvia häistä, joissa olin kuvaamassa tuossa Helmikuussa. Lupasin sillon laittaa muutamia kuvia. En sano, että oisin suorastaa unohtanu laittaa niitä, mutta ehkä se on ollu kiinni siitä, ettei koskaan oo vielä tullu semmosta sopivaa saumaa näitten blogitekstien osalta, että ois sopinu laittaa niitä. Ajattelin laittaa nyt kuvat ja kertoa häistä lyhyesti kuvien siivittämänä.










Ps. Musta on nyt lähipäivinä alakanu taas tuntuu, että mun pitäs ruveta tosissaan urheilemaan ! Mahta paisuu ko taikina ! Karrrrseeta :D

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Postauksia tulossa taas

Pahoittelen postauksien viivettä. Otin siis tosissani asiakseni levähtää ja rentoutua kirjotusten jälkeen, joten oon matkustellu ja käyny mm. valokuva-avustajien kurssilla Jämsässä. Toivoisin todella, että tollasia tulis lisää. Oli siis todella mukavaa !

Toivon, ettette te rakkaat plokini lueskelijat unohtais tätä mun blogia ihan kokonaan, vaikka postauksia ei ole saatu nyt yli viikkoon. Koitan tänään värkätä jonkun postauksen tapaisen ;) Saatte taas iloita mun seurasta vähän aikaa, kun taas lähden reilun viikonpäästä kaheksi viikoksi Sveitsiin.

Toivottavasti minulla olisi myös mahdollisuuksia kirjoitella sielä Sveitsissä, mutta katotaan sitten ;)

Palataan hetken kuluttua taas astiaan ! Postauksia kirjoitellessa...