tiistai 20. joulukuuta 2011

Nyt se saa tulla

Niin, joulu nimittäin; mieli iloinen kuin peipposen ja kaikki valmiina suurta juhlaa varten. Lahjat ostettu ja paketoitu. Kortitkin lähetelty. Mikä fiilis ! On se huippua tuntea ittensä tontuks ees pariks tunniks. :D Asuntoni kylläkin huutaa siivoamista. Jospa tästä kohta. Mutta hei, sitä ennen kerron hieman sählinki-, mutta erittäin IHANASTA viikonlopusta siskoni luona Torniossa.


Vietimme muutamien siskojeni, heidän lastensa ja Aapon kanssa siskoni Katin ja hänen lapsensa Hillan syntymäpäiviä pikkujoulun merkeissä. Lauantaina oli kuitenkin luvassa lastenhoitoa. Siitä riittää kai kuvaamaan nämä pari sanaa: Örk, vää-vää-ää-ää, örk, valkopippurit, vessa, Toljanteri, uni, uskomaton hiljaisuus. Onneksi kuitenkaan tauti ei ollut iskenyt minuun, vaan hoidokkiini. Kaikki kuitenkin päättyi onnellisesti ja hyvin, kun hänen vanhempansa saapuivat ja pelastivat tilanteen. Iltapala ei oikein maistunu.

 Sunnuntaina laulettiin PALJON !
 
Sunnuntai kului aikalailla syömisen merkeissä: Kun edellisen syömisen tiskit oli selvitettty, olikin jo uusien herkkujen syömisen aika. Mainittakoon, että maistoin (ja jopa oikeesti tykkäsin) ensimmäistä kertaa oikein hyvää makeata joululeipää, jonka päälle sivelin savulohitahnaa !! Ai että, tulee ihan nälkä ku ajatteleekin. Jospa tässä kohta söisi..


Häkeltymiseni oli erittäin ärsyttävää, kun näin taas siskoni Katin tekemän nukkekodin uudet tavarat ! Mua kertakaikkiaan ärsyttää, kun se on jotain sellaista, jota pieni pääni ei voi yksinkertaisesti ymmärtää ! Tässä se nyt on kokonaisuudessaan iltavalaistuksessaan. (Itse nukkekotia ei ole vielä tehty, eikä se siskoni sanojen mukaan ole kuin "vasta alkutekijöissään")

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Joulu saapuu portin luo


Niin se on muute saapunu munki kämpille. Koko päivän kestäneen IKEA:n reissun (,jolta ei pitäny ostaa mitään) jälkee huomasin tuhlanneeni taas ihan ylimalkaisen paljon rahaa. Sitä kun ei ole törsättäväksi. No saimpa ainakin itseni hyvälle tuulelle seuraavana eli itsenäisyyspäivänä, ku sain vihdoin kämpälle ihan oikeesti joulusen tunnelman: Punainen verho, kynttilät, kynttiläkupit ja punainen (ja iki-iki-ikioma) kynttelikkö !

Joulusen tunnelman anto vielä maassa hohtava ja valkoinen lumi ! IKEA:lle lähdettäessä ripsi vettä, mutta jo Ii:hin päästyämme lunta alkoi hiljalleen sadella. Kotiin päästyämme olikin maassa ainakin 10 cm lunta ! Huippua !

Oli aika hurjaa nähdä oma sisko Linnan Juhlissa ! Hänenhän miehensä on kansanedustaja. Siinäpä se Linnan Juhlien kattominen sit olikin, ku pääsivät presidentin kättelyn tiimoilta. Hyvää itsenäisyyspäivää itsenäinen Suomi ! Ja onnea rakkaalle serkulleni ja hyvälle ystävälleni Timolle, jolla on synttärit sinä päivänä. Leikittiimpä talven ensimmäiset lumisodatkin siinä illan vieriessä.


Tämä päivä töissä menikin aikalailla tonttuiluksi, kun otin perheen joulukorttikuvat. Tonttulakit loistivat myös ulkona puhdasta lumea vasten ja kamera soi. Laitettiimpa leikkimökkikin julha-asuun jouluvaloin.