torstai 26. tammikuuta 2012

Studioleikkejä

Dodih, ois sitte odotettua postausta tulossa. Tässä sitä on viikko asuttu siskon luona Hputaalla ja tehty kaikkee kivaa. Serkkuni ja erittäin hyvä ystäväni Timo tuli viikko torstaina lomille armeijasta, joten voitte vain kuvitella kuin kivaa me pidettiin koko aika sunnuntaihin asti. Kaikki ilo irti ! Nyt sitä on vasta muutama päivä oltu ihan virallisesti "kämpiLLÄ". Mutta nyt palataan kaks viikkoo taakse päin, jolloin tapahtui asioita, joista jo viime postauksessa vähän vihjailin.

13.1. Perjantai
Hoitoperheeni tulee hakemaan minua kämpältä. 
Ajamme heidän mummolaan Oulunsaloon, sillä täällä olisi lauantaina tarkoitus pitää pienimmän lapsen ristiäiset. Yövyn myös heihän luonaan.

14.1. Lauantai
"Lilian Elisabeth kastan sinut isän, pojan ja pyhän hengen nimeen. Amen." 

 Syömiset olivat mainioita ja erittäin spesiaaleja, sillä perheen Etiopiasta kotoisin oleva isä, oli tehnyt niistä suurimman osan. (Ruoka oli siis erittäin tulista)


Siinä kai tärkeimmät pe-la. Mainittakoon myös, että juhlissa oli ainakin 4 eri maasta tulevaa ihmistä, joten kaikki englannin ja saksan kielen taidot tuli aktivoittaa. Kun sitä englannin kieltä oli siinä jo 2 päivää kuullut vuolaasti puhuttavan, oli sanomattakin selvää, että lauantain päättyessä kieli soljui jo aika sujuvasti. Sunnuntaina Aapo saikin kuin saikin kuulla osansa englannin kielen taidostani ja sai ainakin tunnin oppitunninkin.

Jos muistatte hyvät lukijani, kerroin joskus joulukuun tienoilla, että minut pestattiin ottamaan kummilapsestani 1-vuotiskuvat. Kuvauskeikka viivästyi pahemman kerran, sillä kummilapseni sairastui ja vasta kaks viikkoa sitten sunnuntaina saimme vihdoin tehtyä sen: pystyttämään yksiööni amatööristudion ja ottamaan mainioita kuvia.

Lapsia ei todellakaan ole helppo kuvata. Rajauksien kanssa oli vaikeata. Perhepotretti se niist kaikist pahin olikin, koska siinä oli LPLI (=liian paljon liikkuvia ihmisiä). Mutta nyt: ENJOY ! (I hope so)
Ja vielä huomautan, klikatkaa kuvaa.

 "Onko Tala puhelimettaaa ?"


Kuka oli TÖTTÖRÖÖRÖÖÖÖÖ koko sunnuntain, ku nukku niin pitkään...

Kertokaa, mitä piditte kuvista. Muutenkin ois kiva saaha kommenttia.
Ja loppukevennykseksi:
 Kyllä rakkaus lämmittää -talvellakin (ja mun kämpässä!)

tiistai 17. tammikuuta 2012

Hyvä haltia, vai mikä ?

Eilen pääsin, päädyin tai oikeammin sanottuna jouduin kaupungille ihan sitä aikaisemmin suunnittelematta. Olin päivän miettiny kuinka ihmeessä saan itseni raahattua kaupunkiin Stockmannin palvelupisteelle hakemaan uutta OuluCardia sillä vanhani on teillä tietämättömillä. Siinäpäs tulikin ilmi, että minun olisi mahdollista päästä perheen äidin kyydissä kaupunkiin ja sieltä pois. Työpäiväni jälkeen sovimme, että lähtisin hänen mukaansa.

Minun oli siis tarkoitus vain käydä hakemassa kortti ja ostamassa Top-Sportilta Aapolle korvatulpat. Heti palvelupisteelle kävellessäni huomasin, ettei suunnitelmani jäisi siihen sillä joka puolella silmänkantamalla näin Ale-kylttejä ja jokaiseen kirjoitetun: "50%"... Ehkä mun olisi siinä samassa vain pitänyt sulkea silmäni, ohjata askeleeni saman tien hissin ovesta takaisin sinne mistä olin tullut ja haparoida kaupasta saman tien ulos. Olisihan minun sentään pitänyt ajatella edessä häämöttävää Sveitsin matkaani.

Eivätpä muutkaan välttyneet minun kokemasta 50%-hurmastani sillä soittelin ties keille kaikille, että olisiko hänellä mahdollisesti tarvetta sellaiselle & tällaiselle. Tunsin itseni eräänlaiseksi hyväksi haltiaksi. Sain yllättävän paljon aikaan kahdessa tunnissa. Eikä se tuntunut vielä miltään. Olisin voinut jatkaa shoppailua ties kuinka kauan, ellei ulkoiset pakotteet, kuten rahan puute ja ystäväni kutsu kämpällensä olisivat kiiruhtaneet minua rientämään.

Päädyimpä vielä shoppailun päätteeksi erään ystävällisen vanhemman pariskunnan johdattamana ennakkoäänestyspaikalle äänestämään "sitä oikeata henkilöä", jonka pariskunnan miespuolinen henkilö kehotti minua tekemään.

Päivästä kehkeytyi aivan mainio ! Olin niin onnellinen ja iloinen, kun kerrankin tuntui siltä, että olen saanut jotain aikaiseksi. Kiitos myös Millalle ja Päikille, illan mahtavasta päätöksestä ja mainiosta juttu seurasta ! Illan aikana käytiin läpi sekä politiikan että sydämenkin asiat.

Lauantaista ja sunnuntaista kuulette vielä. Kuviakin luvassa ! Sen verran voin paljastaa, että kielillä puhuttiin. Good night.

maanantai 9. tammikuuta 2012

Mistä tuntee joululoman ?

Niimpä, mistäpä mistä. Siitä ainaski, et ei oo kiire minnekkään. "Aikuisten joulu" kun vielä oli, niin pukin tuloon hautausmaaltakaan ei ollut kiirusta. Loman tunnistaa myös siitä, että väsyttää ihan MIELETTÖMÄN paljon. Kuitenki vaik yrität mennä ajois nukkumaan, jostain syystä torkut sinne kahen, puol kolmen kieppeille.. Sit heräät kahelttoist seuraavana aamuna ja ihmettelet mites sitä on näinki myöhään nukkunu..

 Taiteillut minä itse :)

Onneks on sentään arki ja työ, jonne palata ja tipauttaa ittensä taas maan pinnalle. Joululomalla en ole paljon aikaa liiennyt koneen käyttöön, saati uusien postauksien miettimiseen tai blogini päivittämiseen. Siitä sen tuntee - nimittäin sen joululoman.

 "Näil syömisil pärjätäänki sitte vaikka kas vuotta!"

Uus vuoski tärähti tos päälle ja sen myötä myös rahaa taivaan tuuliin. Hetken riemusta, räiskeestä ja ihalusta kai sitä maksaa mitä vain. Kai siinä on aika isona pointtina se rutiini ja se kuuluisa traditio eli perinne. Miten sitä muuten tuollaseen hössötykseen sortuis.

 Kuka se tässä sitte olikaan se KINGI ?
 Holmat sai lahjaks pelin nimeltä 7 wonders ja kyllä vaan SUOSITTELEN lämpimästi.
Hyvää uutta vuotta 2012 rakkaat ihmiset ja blogini lukijat ja seuraajat !

Nyt sitä on tosiaan palattu maan pinnalle tai oikeammin sanottuna kämpän hyytävälle lattialle, sillä tänään tämän pitkän ja rentouttavan (ainii, sen piti olla) joululoman päätyttyä oli tämän vuoden ensimmäinen työpäivä. Voitte hyvin kuvitella kuin hyytävän kylmä kämppäni on yli kahdenviikon asumattomana olon jälkeen. Hyrr.. Mittari näyttää tälläkin hetkellä vaivaiset 15,4 astetta. Onko tuo nyt ihmisasumuksien tavallinen lämpötila, mitä ? Koko ajan saa olla lisäämäs vaatteita. Viime yönäki jouduin turvautumaan fliisihousuihin ja Aapolta joululahjaksi saamaani hykerryttävän ihanaan ja lämpimään vilttiin, jotten paleltuisi yöllä kuoliaaksi.

Lomasta lomaan, kellä on seuraava loma jo tiedossa ? -En tiedä yhtään teistä, mut minulla nyt ainaki on. Varattiin siskonlapseni ja parhaan kaverini Sofian kanssa liput Sveitsiin maaliskuun alusta ! Jihhuu !! Kauhee matkafiilis iski. Ja nytkö pitäs jo ruveta miettii, mitä pakkais matkaan :P Noo, eipäs sitä viel ehkä. Jospa huomenna.. (?)

Ps. laittakaapa sitä kommenttiakin tulemaan KIITOOOOSSS ! :D Näin uuden vuoden kunniaksi katsoss.. :D