maanantai 23. huhtikuuta 2012

, ja rapa roiskuu..

Tänään 6-vuotias hoitolapseni totesi: "Tänään ois aivan mahtava ilma mennä rannalle!".

WAU, kun voiskin! Mutta tänään se toivo vielä kasvoi entisestään, ku oli NIIN lämmin! Tuntuu, et nyt taas herää henkiin talven jäljiltä. Melkein ois voinu pyöräillä t-paita päällä!

Kuvausintoki kohonnu melkein täysiin mittoihinsa! En ole vielä varmaan kertonut, että sain kuvaushomman eräältä perheen äidiltä, joka pyysi minua kuvaamaan heidän viittä tyttölastaan Maailman ihanin tyttö -kirjan tyyliin. Tänään sit hain sen varattuna kirjastosta ja sain vielä enemmän ispiraatioita!

Jos tiedätte jotain tuosta nimenomaisesta kirjasta, ymmärrätte, että taitaa se olla mulle aika iso pala haukattavaks, mutta se ei pelaa, joka pelkää ! Huis vain ja uusiin haasteisiin! Mutta ne jotka eivät tiedä mitään tästä ko. kirjasta tai haluaa tietää siitä lisää voi tsekata kuvia ja muuta informaatiota kirjan omilta sivuilta tästä linkistä.

Nyt vaan vielä pitäs keskittyä lukemiseen ja muistiinpanojen kirjottamiseen.. Joo-joo kohta!









 Sisko ei tainny tykätä päällensä putoavasta lumesta.

 HUMPS, täältä sitä tullaan!







 Haiseeko mun kroksi?





 Ps. Rakastan lasten silmiä! <3

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Lasten kautta kevääseen

Tällä kertaa kuvia lapsista ja keväästä. Toivon, että kuvani antavat toivoa kesästä jokaiselle, joka ne näkee. Vielä sentään uskon, että se tulee. Lapset kertovat sen.

Antoisaa kevään aikaa kaikille!






torstai 19. huhtikuuta 2012

Lukupuuhia

Hiphei, hihhuloimaan hei nyt EI! Niimpä sitä otettiin kirja kouriin ja aivot töihin.  

Kirjassa (Samalta viivalta 6 - Valtakunnallisen kasvatusalan valintayhteistyöverkoston (VAKAVA) kirjallisen kokeen aineisto 2012) on enemmän ja vähemmän kiinnostavaa aineistoa. Kiinnostavimpia on tähän mennessä olleet artikkelit Varhainen vuorovaikutus psykkisen kehityksen perustana sekä Internetin kuvagallerian omakuvat nuorten rajaamana paikkana. Tylsin tähän mennessä on ollut Ajallinen pysyvyys ja sukupuolierot nuorten opiskelumotivaatiossa, josta ote:

"Ryhmäjäsenyyksienpysyvyyksiä ja muutoksia tutkittiin konfiguraalisella frekvenssianalyysilla (CFA; von Eye, 1990), jossa verrataan havaittuja frekvenssejä odotettuihin frekvensseihin. Havaittu frekvenssi, joka on merkitsevästi suurempi kuin odotettu frekvenssi, on tyyppi, kun taas havaittu frekvenssi, joka on merkitsevästi pienempi kuin odotettu frekvenssi, on antityyppi."

Tajusko joku? 

-Joo, uskon, et joku sentään ku pinnistää aivonsa äärimmilleen, mutta tuskimpa nopealla läpikäymisellä tajuaa ihan kaikkea sitä, mitä sanottiin - saati sisäistämään niitä! Doh, onneks artikkelin lopuksi on aina yhteenveto, jossa kaikki edelläkäydyt asiat käydään vielä kertaalleen läpi ja tehdään loppupäätelmät. Ois pitäny ehkä lukea se loppukoonti heti aluks, niin ois saattanu pysyä vähän paremmin pulkan kyyis.

Vielä ois kaks artikelia lukemati, minkä jälkeen alkaa kirjan uudelleen läpikäyminen (+muistiinpanot yms.) Kyllä hommaa vielä riittää. Reilun kahden viikon päästä ois sit se koe, jonka jälkeen mulle tulee kutsu (I hope so/toivottavasti) seuraavaan osioon. 

Mutta HEIII(!!), yksi asia kerrallaan; Nyt luetaan, ja vasta SITTEN odotellaan tuloksia.

Terveisin
Lukutoukka




maanantai 16. huhtikuuta 2012

No comments!

No comments! (eli ei kommentteja) on tämän viikon haasteena valokuvatorstaissa. Postausta oli kyllä muutoinkin tulossa, mutta tämä haaste sattu jotenki vaan niin kohalleen. Kommenttipalsta on viettänyt hiljaiseloa jo pitkän aikaa, vaikka käviöitä kyllä tilastojen mukaan riittää.

Olis mukava saaha jotain pientä kommenttia kuvista, aiheesta ja ajatuksista, mitä kuvani herättävät. Ei se niin suuri vaiva ole. Saan aina niin paljon itselleni niistä kommenteista, oli ne sitten miinusta tai plussaa.

Tällanen pikapostaus kommenttien toivossa. :)

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Kyllä puhuminen kannattaa

Sain vihdoin netin toimimaan! Ei tarvittu, ku yks puhelinsoitto ja homma TOIMII!

Hoitoperheeni lähti lomalle Helsinkiin, joten koko loppu viikko vapaata. Toisaalta huomenna pääsen vast iltapäiväst vapaalle, ku pitää hoitaa aamulla toi ll-vaihe autokoulussa. Uskomatonta huomata, miten se kaks vuotta menikin näin nopeest. Lauantaina ois tarkotus lähteä viel viimeistä kertaa tälle talvel laskettelemaan. Tai no, jos tält lumisateelt tulee ees kesää ollenkaan.

Seuraavaks ois vuorossa kämpän siivoaminen. On siitä jo yli kuukaus, ku oon kunnolla asustellu ees täällä, joten eiköhän toi ois aikakin laittaa vähän paikkoja kuntoon. Mitä sitä nyt vähän tullu siistittyä, mutta kuten esimerkiksi imuroiminen, luutuaminen ja pölynpyyhkiminen on jääny tekemäti jo pitkän aikaa. Nyt ois aika saaha jotain aikaseks.

Ainii, ne pääsykokeet! Niihinki pitäs lukea. Kaks artikkelia läpikäytynä, ei tosin vielä ehkä sisäistettynä, mutta eiköhän tää tästä. Pitäs vaa saaha jotenki otettua itteä taas niskasta kiinni ja tosissaan ruveta pänttäämään.

Aurinkoisia kevät päiviä ja kesää odotellessa!




keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Kevään valoja & varjoja

Nyt ISO pläjäys mustaa valkoisella!

































 "Golgata"









Rauhaisaa pääisiäisen aikaa hyvät blogini lukijat!
Pikaisiin kuulemisiin, MOIKKA !