maanantai 18. maaliskuuta 2013

Mihin minusta on?

Mulla ei oikein riitä sanat kertomaan, mitä viime viikonloppuinen valokuvauskurssi toikaan tullessaan. Huippuahan siellä oli tutustua uusiin ihmisiin ja puhua samasta asiasta kiinnostuneiden kanssa. Ajattelin saavani uutta intoa kuvaamiseeni, mutta kaikkea muuta - se romahti taas alle pohjamutien. Huomasin pian (taas), että en tiedä kameroiden tekniikasta ja laitteistosta YHTÄÄN mitään. Lisäksi kurssi oli täynnä lähes ammattilaisia, jotka tuntuivat tietävän kameran tekniikan ja laitteiston läpikotaisin. Minulla oli mahdotonta yhtyä tällaisiin keskusteluihin. Minä kun kuvaan vain tunne- ja fiilispohjaisesti, mitä nyt vähän tiedän kameran asetuksista, valotuksesta yms.

Kurssilla painottui kuitenkin sanoma siittä, että valokuvaus on kykyä nähdä. On kuitenkin vaikeaa pitää ajatuksen tasolla omaa kuvaamista mitenkään "hyvänä" niiden tasolla, joilla on huippukamerat ja -tietämys kameran laitteistosta ja hallinnasta. On nyt vaan sellainen olo, etten haluaisi laittaa tähän postaukseen yhtään ainutta kuvaa. Tiedän, että maailmassa on PALJON parempia kuvaajia kuin minä, mitä maailma minusta ja minun kuvista. Täs on prossessi päällä ja mietin, jatkanko kuvaamista.6 kommenttia:

 1. Kuule AK, mun mielestä sää kuvaat hyvin :) en usko että kaikki,jotka sun kuvia näkee, niin odottaa että sun pitäis olla ammattilainen, yleensä ihmiset itse odottaa itseltään sitä. Ihan sama minne menee, niin aina löytyy se parempi, ja siks pitäiski aina tehdä asioita niin että nauttii siitä sillä tuloksella mitä itse parhaiten osaa :) ja kaikilla ei oo etes sitä silmää kuvata mitä sulla :DdD (muun muassa minä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se onki, ku odottaa itseltään paljon enemmän kuin osaa. On vaikea tasapainoilla kehittyneen silmän ja taitamattoman kamerankäytön kanssa..

   Poista
 2. Älä ihmeessä lopeta kuvaamista : ) ei kaikki voi olla samanlaisia kuvaajia eikä kuvaajaksi tulla kuin kuvaamalla , joten jatka ihmeessä jos pidät siitä ! : )minä annan omat tsempit jatkamisen puolesta! Ps.oon välilä seuraillut sun blogia ja ilman kuvia se ois vaa puolikas : p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen sitä suurella sydämellä, kehittyneellä silmällä, mutta taitamattomalla kamerankäytöllä. Siitäkö löytäis sen kultasen keskitien..

   Poista
 3. Älä missään nimessä lopeta kuvaamista! Tykkään niiiin paljon kattoa sua hienoja kuvia ja omaperäisiä kuvauskulmia, joita ei kovin moni mielestäni osaa löytää. Odotan aina postauksia innolla, koska sun kuvat(ja tekstit) on niin huippuja! Älä anna muiden ammattitaidon lannistaa sua! Ja mun mielestä pelkkä kameran hallinta ei takaa sitä, että kuvat ois hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän se takaakkaan, mut haluais osata enempi kameran tekniikasta! Ja niihän sitä on tultu tänne oppimaan! :) Oon nii yllättynyt näistä positiivisista kommenteistanne, kiitos! Osaan arvostaa tätä. Kohentaa mun mielialaa kuvauksen suhteen huomattavasti! :)

   Poista

Sinä, joka et omista google-tiliä tai muuta profiilikenttässä mainittavaa tiliä, voit myös kirjoittaa kommentin joko nimettömänä tai halutessasi haluamallasi nimimerkillä. Se onnistuu niin, että

- kirjoitat ensin sanottavasi alla olevaan tekstikenttään
- valitset "valitse profiili" kohtaan Nimi/URL-osoite
- kirjoitat haluamasi nimimerkin tekstikenttään ja jätät "URL-osoite"-kentän tyhjäksi ja painat "jatka"
- Ja sitten painat vain "lähetä kommentti" ja kommenttisi on nähtävissä!

Suurkiitos kommentistasi ! :)