keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Todellinen alemmuuskompleksi

Aune-Kerttu-tonttu teki eilen kummitytölleen korusetin

ÄÄÄHH ! Kaikki sanoo (ja oon kyllä itekkin sitä mieltä), että kannattaa kattoa toisten valokuvaajien blogeja ja oppia uusia kuvaus tekniikoita, ideoita, arvostelemista ja yleensäki kehittämään omaa kuvausta. Otin siis asiakseni hypärillä tsiikailla toisten blogeja ja mikä oli tulos: TODELLINEN alemmuuskompelksi ! Oikeesti, niin vaikeeta tajuta, että omat kuvat ei oo enää mitään niitten rinnalla !


Elin siis koko hypärini kuin toisessa maailmassa ja kun vahingossa painoin ikkunan oikealla puolella olevaa raksia (Olisin muuten varmaan selannu sitä blogia ajakulkua huomaamatta niin pitkään, et ois ruvennu jo harmaantumaan), nii heräsin ku UNESTA ! Ja sen jälkeen olo täydellisesti LASAHTI !

Myös toinen kummityttö sai tekeleistä osakseen. :)

Jotku osaa kuvata niin hyvin, että oikeesti mun silmät ei meinannu herätä todellisuuteen, ne oli jotain niin TAIVAALLISIA ! No joo, yritin kyllä kertoa itselleni, ettei kukaan ole seppä syntyessään, mutta jostain kumman syystä se ei meinannu auttaa.


No eräs tosi hyvä juttu siitä oli: sain lisää puhtia kuvaamiseen ! Nyt koko ajan sielu huutaa päästä ulos kuvaamaan, mutta fyysinen keho ei päästä mua lähtemään (laiskuus?). Mie tarvisin uuden (nopeamman) koneen ja ISON ulkoisen kovalevyn, jotta voisin huoletta ladata kuvia koneelle. Tarvisin myös hyvä muokkaus ohjelman ja isomman muistikortin kameraan. :)

Ajatuksia: tuo osaa, mie en. Minusta ei koskaan voi tulla yhtä hyvää kuvaajaa. Miks mie EN osaa ?


Todellisuus: Se tuo on ehkä kuvannu monia tuhansia kertoja enemmän ja mie oon kuvaillu järkkärillä vasta päälle 2 kk. Sillä on KOKEMUSTA. Sillä on PAREMPI (paljonkin) kamera. Se kuvaa harva se sekunti. TÄRKEIN: Mie en haluais valokuvauksesta ammattia, joka on KARU tosi asia ! Harrastus ja kuvauksesta saatava mielihyvä on tässä kaikessä MINULLE tärkeintä. Vaikka oishan se huisin kivaa saaha ottaa kuvia jossain studiossa. AI ETTÄ !


Yksi tosi kiva asia tälle päivälle: minulla on ehkä tiedossa toinen kämppä tästä kämppäni vierestä, jossa toinen musiikista innostunut !

Mitä opimme tänään: Ei kukaan ole seppä syntyessään !

2 kommenttia:

  1. niin se pitää ;) Mieki melkein tahalleni käyn välillä kyyläilemässä hienoimmat kuvat mitä netistä löyän (ja luen niitä taiteilijoitten elämäkertoja osaksi samasta syystä) et sais silmiä auki ja näkis kuinka huimasti sitä kehittymisen varaa on. Ja joskus voi kyllä sanoa että mitä kamalemmilta omat kuvat (varsinki ne vanhemmat) näyttää ni sitä parempi... Eipä se silti hauskaa oo vaan ihan kamalaa.

    VastaaPoista
  2. Hyi että :( En mie melkein kehtaa enää ees laittaa tänne kuvia, ku tuntuu, että ne on ihan kauheita ! Pilvi, mie haluun äkkiä sinne valokuvauskurssille !!!

    VastaaPoista

Sinä, joka et omista google-tiliä tai muuta profiilikenttässä mainittavaa tiliä, voit myös kirjoittaa kommentin joko nimettömänä tai halutessasi haluamallasi nimimerkillä. Se onnistuu niin, että

- kirjoitat ensin sanottavasi alla olevaan tekstikenttään
- valitset "valitse profiili" kohtaan Nimi/URL-osoite
- kirjoitat haluamasi nimimerkin tekstikenttään ja jätät "URL-osoite"-kentän tyhjäksi ja painat "jatka"
- Ja sitten painat vain "lähetä kommentti" ja kommenttisi on nähtävissä!

Suurkiitos kommentistasi ! :)