torstai 19. huhtikuuta 2012

Lukupuuhia

Hiphei, hihhuloimaan hei nyt EI! Niimpä sitä otettiin kirja kouriin ja aivot töihin.  

Kirjassa (Samalta viivalta 6 - Valtakunnallisen kasvatusalan valintayhteistyöverkoston (VAKAVA) kirjallisen kokeen aineisto 2012) on enemmän ja vähemmän kiinnostavaa aineistoa. Kiinnostavimpia on tähän mennessä olleet artikkelit Varhainen vuorovaikutus psykkisen kehityksen perustana sekä Internetin kuvagallerian omakuvat nuorten rajaamana paikkana. Tylsin tähän mennessä on ollut Ajallinen pysyvyys ja sukupuolierot nuorten opiskelumotivaatiossa, josta ote:

"Ryhmäjäsenyyksienpysyvyyksiä ja muutoksia tutkittiin konfiguraalisella frekvenssianalyysilla (CFA; von Eye, 1990), jossa verrataan havaittuja frekvenssejä odotettuihin frekvensseihin. Havaittu frekvenssi, joka on merkitsevästi suurempi kuin odotettu frekvenssi, on tyyppi, kun taas havaittu frekvenssi, joka on merkitsevästi pienempi kuin odotettu frekvenssi, on antityyppi."

Tajusko joku? 

-Joo, uskon, et joku sentään ku pinnistää aivonsa äärimmilleen, mutta tuskimpa nopealla läpikäymisellä tajuaa ihan kaikkea sitä, mitä sanottiin - saati sisäistämään niitä! Doh, onneks artikkelin lopuksi on aina yhteenveto, jossa kaikki edelläkäydyt asiat käydään vielä kertaalleen läpi ja tehdään loppupäätelmät. Ois pitäny ehkä lukea se loppukoonti heti aluks, niin ois saattanu pysyä vähän paremmin pulkan kyyis.

Vielä ois kaks artikelia lukemati, minkä jälkeen alkaa kirjan uudelleen läpikäyminen (+muistiinpanot yms.) Kyllä hommaa vielä riittää. Reilun kahden viikon päästä ois sit se koe, jonka jälkeen mulle tulee kutsu (I hope so/toivottavasti) seuraavaan osioon. 

Mutta HEIII(!!), yksi asia kerrallaan; Nyt luetaan, ja vasta SITTEN odotellaan tuloksia.

Terveisin
Lukutoukka




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sinä, joka et omista google-tiliä tai muuta profiilikenttässä mainittavaa tiliä, voit myös kirjoittaa kommentin joko nimettömänä tai halutessasi haluamallasi nimimerkillä. Se onnistuu niin, että

- kirjoitat ensin sanottavasi alla olevaan tekstikenttään
- valitset "valitse profiili" kohtaan Nimi/URL-osoite
- kirjoitat haluamasi nimimerkin tekstikenttään ja jätät "URL-osoite"-kentän tyhjäksi ja painat "jatka"
- Ja sitten painat vain "lähetä kommentti" ja kommenttisi on nähtävissä!

Suurkiitos kommentistasi ! :)