keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Ruotsia (?)

Hmm.. Tuo ruotsin lukeminen pätkii, ja PAHASTI ! Ei oikeesti jaksais tehdä jotain hullun haastavia ja pitkiä tehtäviä, joita on ihan määrättömästi. Tuosta opettajan antamasta A4-kokoisesta lapusta oon tehny nyt puolet ja vielä puolet ja loput kirjan tehtävistä odottais loppuunsaattajaansa.


Mistä mie sellaset voimat saan, jotta saisin ne perjantaihin mennessä saisin valmiiksi. Osa noista saksanki tehtävistä jäi eilen tekemättä. Yksinkertaisesti ei aika riitä. 


Huomasin tänään, että vaikka saksa tuntuu menevän huonommin, niin ruotsi taitaa voittaa sen puolen. Vaikka ruotsi on sinänsä matemaattinen ja helppo kieli, niin 
1) en mie jaksa lukea sitä niin paljon ku saksaa 
2) se kuullostaa kivalta, mutta saksaa on hauskempi opetella 
3) en koskaan opi mihin liikkuvamääre millonki tulee ja mitä liikkuviinmääreisiin lasketaan 
4) sanat on hakusessa ! 
5) eikä vois vähempää kiinnostaa joku partsisiippi ja sen perfekti !


Tänään mulla oli aikaa lukee Kalevaakin ja bongasin sieltä mainioimman jutun IKINÄ: Seiern er vår*. (* = Voitto on meidän) 

Otteita artikkelista:

Se on mustan kullan ja valkoisen hangen maa. 
Siellä asuu rikkaita, kovaäänisiä, pöyhkeitä ja ylimielisiä ihmisiä - talviurheilun kuninkaita. 
Unohtakaa rakas naapurimme Ruotsi: 
jos suomalainen haluaa voittaa jonkun hiihtoladulla, se on norjalainen.


MURTOMAAHIIHTO
Voi kauhea, jos tässä pitäisi alkaa luetella menestyneitä norjalaisia hiihtäjiä!


URHEILUHULLUT
Hullujakin he ovat. Kulkevat laumoina ympäri maailmaa norjalaispaitoineen, kypärineen ja torvineen. Mölisevät ja leiriytyvät yöksi vaikka metsään. Se joka on väittänyt Suomea urheiluhulluksi maaksi, ei ole todennäiköisesti koskaan käynyt Norjassa.


DOPING
Voi tätä puhdasta uskoa ja vilpitöntä kansallistunnetta. On se tietenkin niin, että kukaan norjalainen ei koskaan eikä missään olosuhteissa suostuisi edes harkkitsemaan dopingia. Jos joku muu yrittää vilpillisin konstein voittoa, puhdas norski voittaa hänet kuitenkin parin minuutin erolla.

Haha, meinas vähän naurattaa ! Huippua tekstiä tai siis huippua lukea jotain tuon tapaista lehdestä, jossa yleensä tekstit on hyvin puhdasta ja puuduttavaa asiatekstiä :D Mahtanu tuon kirjoittajalla olla hauskaa ! :D

Ps. tässä illan päälle lähen käymään ystäväni Pilvin sirossa yksiössä debyyttikäynnillä. Tarkoituksena ois rupatella ja suunnitella tulevaa YOmekkoani :)

2 kommenttia:

  1. munki pitäs joskus sielä pilvillä käyä kai :D ja mää ihmettelen miten tuo on ees jossaki kalevassa julkastu :D hupasa.

    VastaaPoista
  2. No hei, lueppa se koko juttu ! Ihan sika hyvä :D Nauroin ehkä eniten tuolle "Jos joku muu yrittää vilpillisin konstein voittoa, puhdas norski voittaa hänet kuitenkin parin minuutin erolla." :D

    VastaaPoista

Sinä, joka et omista google-tiliä tai muuta profiilikenttässä mainittavaa tiliä, voit myös kirjoittaa kommentin joko nimettömänä tai halutessasi haluamallasi nimimerkillä. Se onnistuu niin, että

- kirjoitat ensin sanottavasi alla olevaan tekstikenttään
- valitset "valitse profiili" kohtaan Nimi/URL-osoite
- kirjoitat haluamasi nimimerkin tekstikenttään ja jätät "URL-osoite"-kentän tyhjäksi ja painat "jatka"
- Ja sitten painat vain "lähetä kommentti" ja kommenttisi on nähtävissä!

Suurkiitos kommentistasi ! :)